wbp Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 No i więc jest problemik. Mój program w openGL działa płynnie na Gforce, a na radeonie takie lagi chyba 1/20FPS i widać kreski na prymitywach. Jak temu zapobiec? (wrazie czego pytajcie o wszelkie szczegóły. Z góry dzięki bo dopiero zaczynam z opengl) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gelldur Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 może karty radeona nie masz skonfigurowanej z openGl? bo Geforce działa na DirectX albo OpenGl a radeona masz tylko na DirectX? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbp Posted September 19, 2008 Author Report Share Posted September 19, 2008 sęk w tym że ja mam geforce, a program sprawdzałem w szkole na radeonie i u kumpla na radeonie 9200 series. takie to dziwne żę nie działa. Po za tym to zauważyłem że w mojej szkole na WinXP cs1.6 na opengl też ma lagi (ale nie aż takie), a na 98 chodzi płynnie. Możę windowsXP ma coś co blokuje karte graficzną względem OpenGL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 mam radka serii 9200 i ogl chodzi mi plynnie bez zaciecia Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spider100 Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Nie tylko Ty masz takie problemy Wszyscy kochamy sterowniki ATI ... żal Wytłumaczenie proste karty gforce są wolniejsze jednak radzą sobie z każdym kodem opengla, a radki szaleją tyle ze na krótsza mete Rozwiązanie Zainstaluj nowsze sterowniki Módl się Przejrzyj kod szukaj błędów (brak obsługi niektórych rozszerzeń na radkach) jak masz dostęp do radeona i popraw to co powoduje przycinanie ... www.spider.dathox.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 ewentualnie zainstaluj otwarte sterowniki ps. ostatnio gdzieś czytałem że ATI opublikował architekturę swoich kart więc otwarte stery będą coraz lepsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbp Posted September 21, 2008 Author Report Share Posted September 21, 2008 Rozumiem że to przez sterowniki. To z*********. Nawet nie zdawałem sobie sprawy zaczynając z Ogl że taki problem mi się trafi. Dzienks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.