tsotsi Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Witam, dopiero dziś zaczełem zabawe w programowanie i mam mały problem, o tuż mam zrobić zadanie, program, który uformuje choinke wygladajca tak:W pierwszej linii powinien znajdować się znak '*' poprzedzony czterema spacjami. W drugiej linii powinny znajdować się trzy znaki '*' poprzedzone trzema spacjami itd (dla wyjaśnienia - patrz przykład). W liniach 5-8 powinno znaleźć się to samo co w liniach 1-4. W linii 9 powinno się znaleźć 9 znaków '*'. no łatow sobie wyobrazić jak wygląda choinka...jednak moja jest nie symetryczna, wyglada cos jak to:***************************** :/moj kod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 czlowieku bedziesz mnie mial na sumieniu. prawie sie zadlawilem kanapka gdy czytalem twoj post....gdzie ty te spacje wstawiasz ?pomiedzy ' ' a nie poza nimi...... Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 No dobra... ale nie widze twojeo pytaniePS PrzedrostekPS2 Dziś zaczołeś programowanie? A skończyłeś czytać chociaż jeden kurs? www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Cholera! To sie nazywa rozbicie wewnetrzne: z jednej strony normalnie juz bym poslal temat do kosza, ale Toster jak zwykle mnie rozbawił, zostawić dla potomnych temat, czy nie? zostawie tsotsi Zmień temat, daj kod bo ja go nie widze jakoś, poza tym wez sie za jakis kurs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Iskar jak możesz!!! Toster o mało co sie nie zadławił kanapką, a ty sie jeszcze z tego cieszysz www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
filuu Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Moim zdaniem najwazniejszym problemem początkującego to lenistwo ... Lubię cytryny ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsotsi Posted February 1, 2007 Author Report Share Posted February 1, 2007 tak dzisaj jestem w trackie pirwszego kursu...Moje pytanie: moze ktos napisac jak mam to zrobic?"pomiedzy ' ' a nie poza nimi......" wpisalem ten sma kod, tylko ze spacjami pomiedzy ' ' i zle cos jest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Iskar zamknij ten temat....A ty skończ kurs. www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 [quote] tak dzisaj jestem w trackie pirwszego kursu...Moje pytanie: moze ktos napisac jak mam to zrobic?"pomiedzy ' ' a nie poza nimi......" wpisalem ten sma kod, tylko ze spacjami pomiedzy ' ' i zle cos jest... [/quote]Weź sie za jakis kurs, pytasz o totalne podstawy, przerobisz jakis kurs i bedziesz mial rozwiazanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.