Goro07 Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Witam, Nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu, dlatego zdecydowałem się zapytać na forum. Przechodzę z VS na Delphi, proszę więc o pomoc. Mam problem podczas przekazywania danych z MSSQL odczytanych w funkcji w dll. Dane są przekazywane - sprawdziłem ilość rekordów - po czym pojawia się komunikat "Program nie odpowiada". Poniżej funkcja z SDAC: Function select(SQLCommand: string;): TMSQuery; stdcall; var zapytanie: TMSQuery; begin połącz; zapytanie:= TMSQuery.Create(nil); Zapytanie.Connection := połączenie; Zapytanie.SQL.Clear; Zapytanie.SQL.Text := sqlcommand; Zapytanie.open; result:= zapytanie; end; Połączenie i zapytanie "zamykam" procedurą po przekazaniu danych. Próbowałem też wpisać wynik z zapytania do tablicy, ale bez powodzenia. Dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
xevil21 Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Przechodzisz na Delphi? Można zapytać dlaczego? VS ma wiele świetnych rozwiązań i znakomicie działa z DB MSSQL. Pozdrawiam, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.