raven164 Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 Otóż chce zrobić pytania i odpowiedzi, i teraz tak, dla utrudnienia chce to zawęzić jak się da, po prostu chce zrobić tablice z odpowiedziami [pytanie][odpowiedzi] typu string. tu kawałek kodu #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main(int argc, char* argv[]) { #define in 1 #define out 0 printf("1 zaczyna:"); int in_out; int numberofQ=0,answer=0; scanf("%d&", &in_out); //int tablica [4][3] 5 pytan 4 odpowiedzi int answer; while (in_out == in) { printf("pierwsze pytanie:\nCo to?\n"); scanf("%d", &answer); //for(i=3;...) printf("%s",tablica[numberofQ][answer]) // ++answer if (answer == 1) { printf("Koniec"); break; } else if (answer == 2) { printf("Koniec"); break; } ++numberofQ; } return 0; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
TobiPL Posted September 6, 2019 Report Share Posted September 6, 2019 Nie mam zamiaru czytać twojego kodu... to jakaś porażka... ale cóż są różni ludzie... mnie dla przykładu za dbałość i szczegółowość wielu też obraziło mówiąc że kod nieczytelny... nie wiem po co ci te dyrektywy na początku in out struct{ string Pytanie, Odpowiedz[4]; int DobraOdpowiedz; }ListaPytań[]={ { "Ile to 2+2?...", " a) 4", " b) 7?", " c) Cebula", " d) Nie wiem...", 0 }, { "Czy woda jest mokra?...", " a) Nie !...", " b) Tak !...", " c) Chyba...", " d) Czasami.", 1 }, { "W którym roku był chrzest Polski?...", " a) 2011", " b) -37", " c) Nie Wiem, i jestem na tyle głupi by wybrać tą odpowiedź zamiast strzelać !...", " d) 966", 3 }, } Nie uważasz że tak wygląda lepiej?... Przy okazji: //int tablica [4][3] 5 pytan 4 odpowiedzi To będą 4 Pytania i 3 Odpowiedzi, co prawda numerowanie jest od 0 jednak ilość podajemy... normalnie... lol... int Array[5] = Array[0], Array[1], Array[2], Array[3], Array[4] ( Czyli 5 Elementów od 0 do 4 ) podajemy ILOŚĆ w tych nawiasach ile potrzebujemy elementów tego typu... //Edit: Potrzebujesz kontaktu do mnie: YouTube/User/PanTobiPL lub PanTobiPL@GMail.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.