m.suchecki Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 Wtam!moja aplikacja [b]kożysta z bazy MSSql na zdalnym serwerze przy użyciu komponentów dbExpress - TSQLConnection i TSQLDataSet.do własności CommandText datasetu mam wpisane dość złożone zapytanie SQL (ponad 100 lini kodu sql-a).zapytanie może wyszukiwać dane dla różnych grup rekordów.niestety dla niektórych grup (4 z 7 wariantów) program działa poprawnie, a dla 3 pozostałych dostaje komunikat: "Cursor not returned from Query".wszystkie warianty zampytania były testowane w SQLQueryAnalizerze i działają poprawnie (róznią sie tylko wartością jednego parametru agaregującego dane)mam wrażenie, że błąd występuje gdy kryteria spełnia większa liczba rekordów (zapytania sumują wartości i zwracają do datasetu tylko jeden rekord), tak jakby aplikacja "nie doczekała się" na odpowiedź serwerana czym polega błąd i jak można go usunąć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.suchecki Posted March 13, 2006 Author Report Share Posted March 13, 2006 jak by komuś miało sie przydać wykombinowałem - NIE STOSOWAĆ DRIVERA MSSQL !!!!!! na driverze SQLServer działa poprawnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.