Juszczus Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 no wiec mam pytanie: tworze w bazie danych tabelke itd itd... no i czy moge pole 'time' (zawiera czas w formacie YYYY:MM:DD) ustawic jako AUTO INCREMENT ? czy bedzie sie poprawnie wypelniac czy cos sie zwali? z gory dzieki za odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Najlepiej to wklepać i sprawdzić samemu czy działa Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 możesz ale to ci nie da w rezultacie obecnej daty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juszczus Posted May 18, 2008 Author Report Share Posted May 18, 2008 wlasnie to wklepalem i mi nei wyszlo ;D a co moge zrobic zeby wstawialo date w czasie wstawienia wpisu? skrypt musi sam ten czas wyslac do serwera czy jest moze jakis sposob zeby serwer sam to robil ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 default NOW() www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 jako default można podać tylko datę a nie funkcje !! funkcje NOW dajesz przy dodawaniu rekordu INSERT INTO `test` ( `id` , `data` ) VALUES ( NULL , NOW( ) ); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juszczus Posted May 19, 2008 Author Report Share Posted May 19, 2008 sazian - dzieki sliczne wlasnie tego szukalem ale i tak juz zdarzylem znalezc ( wydaje mi sie lepsze rozwiazanie ;D ) 2 godziny przeszukiwalem phpMyAdmina i w koncu znalazlem!!! "ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP" ;D i eureka! xD dziala miodzio :PP ale dzieki za pomoc pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juszczus Posted May 19, 2008 Author Report Share Posted May 19, 2008 ze znalazlem inne rozwiazanie to zajelem sie robieniem dalej w oparciu o to moje. ale ze zobaczylem nowa funkcje to chcialem zobaczyc jak dziala i.... Fatal error: Call to undefined function NOW() in /home/users/informa/B2007/juszczus/public_html/mysql/msg.php on line 4 taaaa^^ / moj blad xP sorka ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.