Jump to content

Nowe forum dyskusyjne

Nakiel
 Share

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Świetny pomysł! Dałoby radę zrobić tak, że mejle byłby przekierowywane z o2.pl na konto e-mailowe unitu? A co do blogów - można zawsze postawić WordPressa czy coś. W każdym razie pomysł trafiony zarówno dla nas, użytkowników, jak i całego vortalu.

a ja bym proponował raczej takie rozwiązanie jak jest na stronie elektroda.pl

jeśli chcesz założyć stone związaną z tematyką vortalu dostajesz serwer za darmo

jeśli zamieścisz stronę nie związaną z programowaniem(w naszym przypadku) tracisz serwer

a co do mail'a to myślę że tu jednak bardziej sprawdzi się rozwiązanie z ilością postów

a ja bym proponował raczej takie rozwiązanie jak jest na stronie elektroda.pl

jeśli chcesz założyć stone związaną z tematyką vortalu dostajesz serwer za darmo

jeśli zamieścisz stronę nie związaną z programowaniem(w naszym przypadku) tracisz serwer

a co do mail'a to myślę że tu jednak bardziej sprawdzi się rozwiązanie z ilością postów

Czemu :D

Niech Nakiel czyta nasze maile i zdecyduje, czy są związane z tematyką portalu :D

Moja propozycja jest nastepująca. Każdy niezależnie od ilości postów otrzyma możliwość założenia strony w domenie Unit1.pl. Będzie jednak musiał spełnić kilka warunków:

- strona tematycznie musi być związana z programowaniem

- w ciągu tygodnia od utworzenia konta musi powstać strona, choćby bardzo prosta.

- właściciel konta ponosi odpowiedzialność za zamieszczone na nim materiały.

- wymagane zamieszczenie bannera Unit1.pl ze strony http://www.unit1.pl/bannery z wyjątkiem anipixela :)

- w stopce musi znaleźć się tekst "Serwer udostępnia Unit1.pl - Pasja programowania"

Otrzyma zaś konto na serwerze:

- pojemność 50 MB

- adres w domenie twojanazwa.unit1.pl

- jedna baza MySQL4

Zamiast kont e-mail początkowo będą aliasy tzn. poczta wysyłana na twojanazwa@unit1.pl będzie przekierowana na inny adres.

Parametry mogę zmienić zależnie od zapotrzebowania. Wystarczy napisać, a zobaczę co da się zrobić.

Konta nie będą zakładane automatycznie. Proszę pisać na PW lub mg[m@lpa]unit1.pl

Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj. Śnij. Odkrywaj." M". Twain.

Acha, ok, to jesli mogę dorzucić swoje 3-4 grosze :D

Otóż, czy zamiast takiego banera, mógłbym na górze strony mieć taki pasek jak ma strona unitu, a pod nim po prostu jakiś tekst, że jest to strona użytkownika? I jak się kliknie w to logo na górze to przekieruje na główną stronę unit1? I czy można zrobić podobne kolorki? Tak pytam aby strona wpasowała się w serwis :D No i na dole byłby ten tekst, kto udostępnia serwer.

A druga propozycja, to jak np. już będzie 5 osób miało własne strony to aby np. co 2 tygodnie jeśli coś sie dzieje, to na stronie głównej pokazywał by się news "Co nowego u użytkowników.." z krótkimi notkami i linkami "Więcej" co by na stronę przekierowały. Więcej by o stronach byłoby wiadomo no i więcej newsów by było, bo wybaczcie, ale ostatni jest z połowy września, a tak to by się zawsze coś działo :D

A jako wymóg dać aby strona była aktualizowana choć raz na 2 miesiące, bo nie chcemy cmentarza mieć przecież :D

Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com

No tak, ale ja na przykład mam własną stronę i bardziej wolę reklamy unit1 niż cba (co kolowiek to znaczy:D)

I mógłbyś coś więcej o tym Hermesie powiedzieć :D ja nap. w wolbym czasie pisze design doc-a do własnej gry, któe keidyś powstanie i będzie oryginalna bo rpg-a:P i mam już 20 stron:D i coś w Delphi:D Ale to tak schodząc z tematu:D

A regulamin co do stron powinien być bardziej napisany dokładnie, a nie 5 punktów, pewnie można by dużo zerżnąć z innych serwisów, np. aby nie było linków do piratów itp. co jeśli chodzi o reklamy (choć wątpię aby ktokolowiek jakiekolwiek miał no ale trzeba wszystko przewidzieć :D)

Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com

a ja mam probolema !!

Odkad pojawila sie nowa skora przy wchodzeniu na forum musze za kazdym razem sie logowac. Nie zapamietuje moich ustawien :(

Mam cookies na allow, uzywam SeaMonkey 1.1.4, Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.6) Gecko/20070802 SeaMonkey/1.1.4

Moze ktos mi powiedziec co mam gdzie wyklikac albo dopisac ?

Always Dark<br />u1_tt_logo.png banner-1.pngexFabula-banner.pngson_banner_ubersmall.jpg

U mnie nie występuje ten problem w żadnej przeglądarce - Opera, Firefox, Internet Explorer 6, SeaMonkey.

Spróbuj wyczyścić cache, cookies i następnie zalogować się na forum.

--------------

Wracając do tematu hostingu...

Zgłosiła się tylko jedna osoba, czyżby brak chętnych, kto następny?? :)

W tej chwili z hostingu mogą skorzystać tylko stali bywalce forum. Publicznie będzie udostępniony po przygotowaniu regulaminu chroniącego przed nadużyciami, czyli w ciągu najbliższych kilku dni.

Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj. Śnij. Odkrywaj." M". Twain.

Może ja lekko inaczej ale w klimacie tematu. Otóż swego czasu (dość świeży) pisałem projekcik na zlecenie gry Saper w Delphi . Projekcik była zadany przez Kogoś tam z Jakieś tam uczelni krakowskiej. Mogę gdzieś wrzucić kod. ale nie na zasadzie hostingu. No i bez opisu czy tez czegoś w rodzaju artu. Cała mechanika gry zapisana jest w jednej klasie. Brakuje tylko komunikatu Wygrałeś, Jesteś świetny, Koniec gry..itp czy tam w ten deseń. Tylko nie za bardzo wiem czy warto...

pozdrawiam oksal

Dodaj do kodów źródłowych na Unit1.pl :)