Ed Posted November 9, 2005 Report Share Posted November 9, 2005 WitamJak za pomocą kodu zamknąć aktywną zakładkę w komponencie PageControl i drugie pytanie, jak zamknąć wszystkie zakładki ?EDIT [code=Delphi] PageControl.ActivePage.Destroy; [/code]Tym się zamyka jedną, więc jeszcze tylko do wszystkich potrzebóje Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted November 10, 2005 Report Share Posted November 10, 2005 [code=Delphi] var i : Integer ; begin if PageControl1.PageCount <H[^]BHHYPKYP[HHFvT6G&vW5śFW7G& [/code] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ed Posted November 10, 2005 Author Report Share Posted November 10, 2005 Dzięki wielkie Zainstalujcie moda do punktów, to dostaniesz jednego // z tego co wiem, to jest coś takiego jak 'Pomógł' i możesz mi dać punkt przez to, ale nie uważam tego 'punktowania' za coś potrzebnego-sam tego nie będę używał./ Aha jest Dałem jedno, bo bardzo mi pomogłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 Aaaaaaaa.... co oczy maje piekne widza Iskar za taka profanacje powinno sie robic straszne rzeczy !! Wywolanie destrukora i to w sposob jawny ? aaaa...a.aaaaa... umieram, konam.... Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 [quote] Aaaaaaaa.... co oczy maje piekne widza Iskar za taka profanacje powinno sie robic straszne rzeczy !! Wywolanie destrukora i to w sposob jawny ? aaaa...a.aaaaa... umieram, konam.... [/quote]Wiem, że to profanacja, ale przejrzałem tego PageControla i nie mogłem znaleźć nic, co by umożliwiło usunięcie zakładek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 Jak juz to [code=Delphi] var i : Integer ; begin if PageControl1.PageCount &H[^]BHHYPKYP[HHFFvT6G&vW5śg&VRćRFW7G& [/code]wywoalnie samego destroy nie niszczy obiektu, w efekcie taki kod jak podales bedzie generowal memory leaki Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.