neo_arczi Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Witam (przerobiłem juz kurs i help lecz nie umiem znaleźc rozwiązania)mam dwie formy i przechodze z jednej na drugą poprzez ' Form2.ShowModal; 'lecz wtedy moge operowac tylko na drugiej formie.Jak zrobić zeby móc działac na 2 formach jednoczesnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 [code=Delphi] Form.Show; [/code]Może tak ?PS. opis w Helpie funkcji ShowModal dokładnie opisuje:CYTATA modal form is one where the application can’t continue to run until the form is closed.A samo Show powoduje: [quote] Use Show to set the form’s Visible property to true and to bring the form to the front of other forms on the screen. [/quote] Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kezard Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Czasem to mi się wydaje, że dla niektórych to trzeba by było napisać kurs obsługi helpa. Ale czy tak trudno nacisnąć F1 i poszukać ? :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KKKas Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 [quote=Drazek]Czasem to mi się wydaje, że dla niektórych to trzeba by było napisać kurs opsługi nie "opsługi", a podstaw języka ang ? (. Ale tego to chyba powinna nauczyć szkoła... zresztą polskiego też mogłaby nauczyć, bo co druga osoba pisze tu z takimi błędami, że można paść (. ҉ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kezard Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 [quote]Moźe "Moźe" masz racje, choć czasem błędy mogą się zdarzyć każdemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KKKas Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 Ok, każdy popełnia błędy... tylko, że czasem są to zwykłe literówki, a czasem (często?) błędy ortograficzne...Widać tu w co drugim poście takie.Myślę, że trzeba coś z tym zrobić, oprócz kolorowania błędów na czerwono. Jak już pisałem wcześniej, przydałoby się sprawdzanie pisowni przedw ysłaniem posta. Podałem adres do skryptu, który instaluje się nawet nie w 5 minut... ҉ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 Powód może byc bardzo prosty, niektórzy moga być dysortografami czy cos takiego www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 PS. nie mydlij oczu dysortografią to zwykłe nieróbstwo i wykręcanie.Zamknijcie ten temat.// Chciałem go zamknąć już, jak tylko go przeczytałem. Zamykam. - [drazek] Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 buhahaha!! jak nastepnym razem bedziesz sie wyrazał na ten temat, to sie troche o tym dowiedz. Ja jestem dysortografem i mam cos takiegoś że czasmi zmieniam miejscami dwie sasiednie litery, i gdy cos pisze to tego nie zauważam. I to twoim zdaniem jest nieróbstwo i wykręcanie?? [b]Pozatym zeby byc dysortografem, to musisz wszystkie zasady pisowni mieć nieźle wykute. Bez tego ci nie dadzą dysortografi. www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.