dj.drezyna Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Czy ktoś może podać kod źródłowy takiej prostej aplikacji, bo myślę, że nie nie jest to problem dla osoby obeznanej z programowaniem w Delphi. Bardzo bym się ucieszył odpowiedzią na te pytanie, bo chciałbym posiadać płyty samouruchamiające się tak jak to jest w przypadku płyt np. z Entera.Jeśli ktoś podjął by się napisania czegoś takiego to w parametrach jakiejś funkcji mogłoby sie znaleźć zmienna do otwarcia pliku html jak np. start.htm.Natomiast jeżeli taki plik już jest na tej witrynie to prosiłbym o wskazanie nazwy tego pliku bym mógł go ściągnąć.Może są inne sposoby - jakie - chętnie poznam.Dziękuję za czas poświęcony na przeczytanie tego posta.pozdrawiam,djd Galeria przyrodnicza http://fotokrajobrazy.warmia.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaYou Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Chyba zrąbałeś posta , zmień go "(2b || !(2b)) == question" W. Shakespeare http://jakubniwa.pl - świat sztucznej inteligencji Link to comment Share on other sites More sharing options...
filuu Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Nie chyba ale napewno ;] Oj doigracie sie za nagłówki :/ a za pomyłke w dziale to niemówie // Dzisiaj jakis dziwny dzien tak nagle sie zleciało tyle postów "Napisz mi ja czekam" tylko w bardziej zamaskowanej postaci Lubię cytryny ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 1. [Delphi] przed nazwę tematu.2. Popraw post bo coś ci nie wyszło ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
filuu Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Albo ja zle rozumie albo chodzi o budowe pliku autorun.inf ?? czy chodzi o napisanie aplikacji do "łatwego i graficznego" wprowadzania danych do tego pliku : [b]naprzykład do editów nazwe pliku , ikone itp i generowanie takiego .inf-a.Bo trudno wywnioskowac :/ Lubię cytryny ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Nie wiem czy o to ci chodzi ale.Przykladowy plik autorun.infKOD[autorun]open=Browser.exeicon=STUFF.ICONagrywasz tylko ten plik na płyte. a po włozeniu płyty Winda uruchamia ci automatycznie program "Browser.exe" www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
KKKas Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 On chyba chce, aby odpalić plik html przy starcie, czyli:KOD[autorun]open=iexplore.exe start.htmlicon=STUFF.ICO ҉ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Lepiej spróbować dac sam plik html, a nie uruchamiać IE z parametrem, bo stary IE nie obsługuje parametrów. www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
filuu Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 A słyszałes [b]naprzykład Autor pisał ze potrzeba mu programisty delphi i to jest umieszczone w forum pascal/Delphi. [quote] Czy ktoś może podać kod źródłowy takiej prostej aplikacji, bo myślę, że nie nie jest to problem dla osoby obeznanej z programowaniem w Delphi. Bardzo bym się ucieszył odpowiedzią na te pytanie, bo chciałbym posiadać płyty samouruchamiające się tak jak to jest w przypadku płyt np. z Entera. [/quote]Moze poczekamy na poprawienie posta ?? o ile takie nastąpi . I wtedy bedą jakieś szczegóły ... [b]wkońcu to jest jemu potrzebne a nie nam. Lubię cytryny ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.