prezesina Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Witam !Zwracam się z prośbą o pomoc. Muszę napisać probram w Delphi, który po wpisaniu długości 3 boków będzie rysował trójkąt, a następnie obliczał promień i rysował okrąg wpisany i opisany na tym trójkącie. Jeżeli macie może jakieś wskazówki, które byłyby pomocne, to będe wdzięczny, bo jak na razie to nawet nie wiem, z której strony to ugryźć. Z góry serdecznie wszystkim dziękuję i pozdrawiam !Prezesina Link to comment Share on other sites More sharing options...
filuu Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 [b]Poco jak innych ale mnie takie dopiski na koncu wnerwiają ... Co do Programu .. W internecie jak nawet nie na tym forum , jest duzo przykładów wystarczy poszukac Program głównie bedzie sie raczej opierał na znajomosci matematyki i wzórów hehe i tylko wpisaniu w kompilator z paroma funkcjami . Lubię cytryny ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Dokładnie, filuu, forum jest po to, żeby tutaj odpowiadać, poza tym - to są podstawy, bierz się za kurs/książke. Tu nawet nie ma co dawać wskazówek, widać, że jesteś całkiem zielony i nic by ci one nie dały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 eee tam panowie zle podchodzicie do zagadnienia, wysylasz mi przelaew na 100 zl za godzine przesylam ci program. Jesli jestes zainteresowany pisz na maila. Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
prezesina Posted May 20, 2006 Author Report Share Posted May 20, 2006 Faktycznie jestem "Zielony" w tych sprawach, wcale tego nie ukrywam. Dlatego też szukam pomocy, myślałem, że może ktoś wykazałby się odrobiną dobrej woli, bo chyba do tego między innymi służy forum. Mnie też wiele rzeczy się nie podoba, między innymi nic nie wnoszące do tematu odpowiedzi... A prośbę o przesłanie na maila już wykasowałem, w sumie to nie wiem, po co go umieszczałem ;-PPozdrawiam, całkiem nie nerwowo ! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budrys Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 [offtopic] Tak swoją drogą to czy możliwe by było zrobienie podforum "dla zielonych"? Na kilku forach widziałem takie działy np forum.webhelp. pl. Fakt, że wtedy by było bardziej oblegane, tylko nie wiem czy komuś by się chciało odpowiadać tam Co o tym sądzą admini? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 to jest nie możliwe to forum to phpBB2 a w nim nie ma takiej funkcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktoś Posted May 20, 2006 Report Share Posted May 20, 2006 Sazian, to jest bardzo możliwe, jeżeli tylko się chce.Dodanie 1 kategorii, zawierającej 1 komnatę, to dosłownie 6 kliknięć + 2 linijki nazwy + 2 linijki opisu.Poza tym, tutaj administratorzy na 99.9% mają bezpośredni dostęp do plików.A teraz wróćmy do tematu, zanim zostanie to UNIEMOżLIWIONE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted May 22, 2006 Report Share Posted May 22, 2006 CYTAT(prezesina)(...) myślałem, że może ktoś wykazałby się odrobiną dobrej woli, bo chyba do tego między innymi służy forum. (...) [quote] Forum jest dla ludzi ktorzy maja pojecie o tym co robia a nie dla ludzi ktorym nic sie nie chce i po 1-2 dniach niepowodzen wyrzucaja posta na 3-4 forach i czekaja az ktos im cos zrobi i napisze. [/quote]polecamhttp://forum.4programmers.net/viewtopic.php?id=39079Dlatego to forum nazywa sie Delphi/Pascal i jest na portalu o programowaniu, a nie na portalu o zleceniach pracy. Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.