Kawior Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Mam kolejny problem z dziedziny sieci.Jak przesłać rekord [code=Delphi] Hw+Z6ĆpĘ(s<ŚvŹśŁs&bzw\"z)jXŚęęś*'Zw2s<iŚźł)Z'ŹśyłŚ'w'vibq!jźzZaBXXBX^VKH[YBZ^VKŁcb6#ŚVćC [/code]To z kolei spowodowało że błąd wyskakuje w serverze:acces violation at adress 0046FE40 'RP_SERVER.EXE'. Read of adress 01D18000.Nie wiem co mam zrobić! Błędy występują w momencie kiedy próbuje odczytać wartość przesłanych informacji. Proszę o pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Kod kod, pokaż kod, kod kod kod..od wysyłania/pobierania itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawior Posted May 17, 2006 Author Report Share Posted May 17, 2006 Myśle że nie ma sensu kodu pokazywać. Plik przesyła się poprawnie. Problem powstaje kiedy chce przeładować chary do stringa. Próbowałem na kilka sposobów: [code=Delphi] 1. for i:=1 to 60 do tekst:=tekst+buf.tekst[i] 2. teXYZZZl[Y[CBBHHĆśO7'6ćRF [/code]Za każdym razem błąd! Kiedy wyłącze przepisywanie tekstu z buf do zmiennej błędu nie ma! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KKKas Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 [quote] Myśle że nie ma sensu kodu pokazywać. Plik przesyła się poprawnie. Problem powstaje kiedy chce przeładować chary do stringa. Próbowałem na kilka sposobów: [code=Delphi] 1. // [!!] tekst := ''; // najpierw wyczyść zawartość, bmYZ[H[HyZYm-ZYXCBHWCBNLHcFFV7CŁFV7Bś'VbFV7EśŁ\"FV7CŁ'VbFV7CŃźŹŃćŃ4(4)$ąÓmiętam. [/code] [/quote]Za każdym razem błąd! Kiedy wyłącze przepisywanie tekstu z buf do zmiennej błędu nie ma!A debugowałeś i sprawdzałeś czy na pewno masz poprawne dane w buf.tekst ? Spróbuj wyczyścić zmienną przed dodaniem do niej czegokolwiek (dodałem w cytacie) ҉ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 To nie bedzie ci dzialac z prozaicznej przyczyny typ string jest pointerem do tablicy dynamicznej o czym wyraznie pisze w helpie Delphite rekord ma zmienna dlugosc i prawie na pewno odwoluje sie do zewnetrznych adreswo zrob cos takiego[delphi][/delphi]przed wyslaniem danych i przed odebraniem czysc bufory[/syntax] Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawior Posted May 19, 2006 Author Report Share Posted May 19, 2006 Co do czyszczenia domyśliłem sie i zrobiłem je już wcześniej. Dzięki Toster spróbuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.