Jump to content

[Delphi] Przesyłanie rekordów TCP/IP

Kawior

Recommended Posts

Mam kolejny problem z dziedziny sieci.
Jak przesłać rekord
[code=Delphi] Hw+Z6ĆpĘ(s<ŚvŹśŁs&bzw\"z)jXŚęęś*'Zw2s<iŚźł)Z'ŹśyłŚ'w'vibq!jźzZaBXXBX^VKH[YBZ^VKŁcb6#ŚVćC [/code]
To z kolei spowodowało że błąd wyskakuje w serverze:
acces violation at adress 0046FE40 'RP_SERVER.EXE'. Read of adress 01D18000.

Nie wiem co mam zrobić! Błędy występują w momencie kiedy próbuje odczytać wartość przesłanych informacji. Proszę o pomoc!

Myśle że nie ma sensu kodu pokazywać. Plik przesyła się poprawnie. Problem powstaje kiedy chce przeładować chary do stringa. Próbowałem na kilka sposobów:
[code=Delphi]
1.
for i:=1 to 60 do
tekst:=tekst+buf.tekst[i]

2.
teXYZZZl[Y[CBBHHĆśO7'6ćRF [/code]

Za każdym razem błąd! Kiedy wyłącze przepisywanie tekstu z buf do zmiennej błędu nie ma!

[quote] Myśle że nie ma sensu kodu pokazywać. Plik przesyła się poprawnie. Problem powstaje kiedy chce przeładować chary do stringa. Próbowałem na kilka sposobów:
[code=Delphi]
1.
// [!!]
tekst := ''; // najpierw wyczyść zawartość, bmYZ[H[HyZYm-ZYXCBHWCBNLHcFFV7CŁFV7Bś'VbFV7EśŁ\"FV7CŁ'VbFV7CŃźŹŃćŃ4(4)$ąÓmiętam.
[/code] [/quote]

Za każdym razem błąd! Kiedy wyłącze przepisywanie tekstu z buf do zmiennej błędu nie ma!A debugowałeś i sprawdzałeś czy na pewno masz poprawne dane w buf.tekst ? Spróbuj wyczyścić zmienną przed dodaniem do niej czegokolwiek (dodałem w cytacie)

҉

To nie bedzie ci dzialac z prozaicznej przyczyny typ string jest pointerem do tablicy dynamicznej o czym wyraznie pisze w helpie Delphi
te rekord ma zmienna dlugosc i prawie na pewno odwoluje sie do zewnetrznych adreswo zrob cos takiego

[delphi][/delphi]

przed wyslaniem danych i przed odebraniem czysc bufory
[/syntax]

Always Dark<br />u1_tt_logo.png banner-1.pngexFabula-banner.pngson_banner_ubersmall.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...