big benik Posted April 15, 2020 Report Share Posted April 15, 2020 Witam, od jakiegoś czasu próbuje zrobić coś w stylu bota/skryptu w programie c# który wysyłałby wiadomość na chat na podaną przeze mnie stronę internetową co 5 minut, co najważniejsze chcę by ten proces dział się w tle systemu, bym mógł w czasie wysyłania wiadomości przez bota np: oglądać filmy,grać, rozmawiać przez komputer. Sam jestem świeży w samym programowaniu, moje jedynie doświadczenie to pisanie prostych programików w c++ za czasów gimnazjów z których nic nie pamiętam. Póki co sam próbowałem napisać takiego bota lecz na razie udało mi się zaprogramować, by bot po wpisaniu przeze mnie wiadomości przepisywał ją oraz zatwierdzał enterem i powtarzał proces w loopie, lecz ja sam manualnie muszę wejść na stronę kliknąć w okienko tekstu a sam proces nie dzieje się w tle. Sam program jest w formie panelu z guzikami start i stop gdzie mogę uruchomić i zastopować program, oraz pola tekstowego gdzie wpisuje wiadomość jaką chce wysyłać co 5 min. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc, temat jest dla mnie dość ważny więc każda wskazówka się przyda. Poniżej wysyłam kod, który póki co napisałem. Pozdrawiam using System.Diagnostics; using System.IO; using System.Net; using System.Text.RegularExpressions; using System.Threading; using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; using System.Windows.Forms; namespace WindowsFormsApp5 { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) { } private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e) { Thread.Sleep(3000); SendKeys.Send(TextBox1.Text); Thread.Sleep(2000); SendKeys.Send("{ENTER}"); Thread.Sleep(300000); } private void button2_Click(object sender, EventArgs e) { timer1.Start(); } private void button3_Click(object sender, EventArgs e) { timer1.Stop(); } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { Application.Exit(); } } } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.