Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Kubala94

Jak zrobić panel logowania w PHP , żeby user był zalogowany na każdej podstronie .

Polecane posty

Witam, mam pytanie zrobiłem prosty system logowania z poradnika z pewnej strony smile.gif następnie "podpiąłem" ten panel logowania do mojej strony , która napisałem w html , działa OK ale pytanie jak zrobić żeby działało na każdej podstronie serwisu .. tzn. żeby użytkownik był zalogowany cały czas nawet jeśli przejdzie na podstronę (obecnie jak kliknę w inna podstronę to się wylogowuje , nawet jak przejdę na stronę główną zaraz po zalogowaniu) jak to napisać w php? Jestem początkującym , proszę o wyrozumiałość smile.gif P.S. wiem , że nikt nie napisze tego za mnie , nie tego oczekuje , tylko proszę o jakieś wskazówki , pokazanie jak to zrobić..

 

<?php

   	session_start();

   	if((!isset($_POST['login'])) || (!isset($_POST['haslo'])))
   	{
       	header('Location: index.html');

       	exit();
   	}
   	require_once "connect.php";

   	$polaczenie = new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);

   	if ($polaczenie->connect_errno!=0)
   	{
       	echo "Error:".$polaczenie->connect_errno;
   	}
   	else

   	{
    	$login = $_POST['login'];
    	$haslo = $_POST['haslo'];

     	$login = htmlentities($login,ENT_QUOTES, "UTF-8");
     	$haslo = htmlentities($haslo,ENT_QUOTES, "UTF-8");


   	if($rezultat = @$polaczenie->query(
   	sprintf("SELECT * FROM uzytkownicy WHERE user='%s' AND pass='%s'",
   	mysqli_real_escape_string($polaczenie,$login),
   	mysqli_real_escape_string($polaczenie,$haslo))))
   	{
       	$ilu_userow = $rezultat->num_rows;
       	if($ilu_userow>0)
       	{
           	$_SESSION['zalogowany'] = true;

           	$wiersz = $rezultat->fetch_assoc();
           	$_SESSION['id'] = $wiersz['id'];
           	$_SESSION['user'] = $wiersz['user'];
           	$_SESSION['email'] = $wiersz['email'];
           	$_SESSION['kontovip'] = $wiersz['kontovip'];


           	unset($_SESSION['blad']);
           	$rezultat->free_result();

           	header('Location: profile.php');

       	}else{

           	$_SESSION['blad'] = '<span style="color:red"> Nieprawidłowy login lub hasło!</span>';
           	header('Location: index.php');
       	}

   	}
   	$polaczenie->close();

   	}

?>


dalsza cześć kod plik profile.php

<?php

session_start();

if (!isset($_SESSION['zalogowany']))
   	{
       	header('Location: index.html');
       	exit();
   	}

?>

logout.php


   	<?php

   	echo "<p>Witaj ".$_SESSION['user'].'![<a href="logout.php">Wyloguj się</a>]';
   	echo "<p><b>E-mail</b>:".$_SESSION['email'];
   	echo "|<b>Konto Vip</b>:".$_SESSION['kontovip']."</p>";
?>

w indeksie mam wklejone to :

<?php
   	session_start();

   	if ((isset($_SESSION['zalogowany'])) && ($_SESSION['zalogowany']==true))
   	{
       	header('Location: profile.php');
       	exit();
   	}
?>

<?php
                   	if(isset ($_SESSION['blad'])) echo $_SESSION['blad'];

                       	?>
	formularz logowania w html:

Zaloguj się: <br />
                   	<br />

                    	<form action="zaloguj.php" method="post">
                       	Login: <br/> <input type="text" name="login" /> <br />
                       	Hasło: <br /> <input type="password" name="haslo" />

                       	<input type="submit" value="Zaloguj" />

                   	</form> 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×