domin Posted September 13, 2015 Report Share Posted September 13, 2015 Cześć wszystkim. Chciałbym pochwalić się moim pierwszym projektem napisanym w języku C#. Program nazywa się Kursy Walut NBP, wiem, wiem, nie jest to program, który może się przydać wielu użytkownikom, ale pisząc go wiele się nauczyłem, co było głównym celem projektu. Korzystałem tutaj z takich narzędzi, jak: Visual Studio 2013, git oraz GitHub. Jeśli chodzi o silnik graficzny i API, to wybrałem Windows Presentation Foundation (WPF). Gdyby ktoś chciał skrytykować kod, który napisałem, to nawet zachęcam, ale żeby to nie było coś typu "Tak się nie pisze.", lecz coś, co przedstawiłoby mi błędy, które popełniłem, coś co nauczyłoby mnie dobrych praktyk programistycznych. Także, jeśli ktoś ma ochotę, to zapraszam do mojego projektu: https://github.com/D...leases/tag/v2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Booleeks Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Bardzo dobrze wyszedł Ci ten programik Dzieki takiemu czemus najszybciej sie nauczysz, praktyka się liczy a nie teoria, od małych rzeczy do co raz większych i tak dalej, powodzenia z dalszymi projektami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domin Posted September 14, 2015 Author Report Share Posted September 14, 2015 Dzięki . Z tego założenia wychodzę. W sumie jest to mój drugi projekt programistyczny, ale pierwszy w C#. Na tym poprzednim się trochę przejechałem i nauczyłem się, że lepiej zacząć od mniejszych projektów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Booleeks Posted November 18, 2015 Report Share Posted November 18, 2015 Fajny ten programik, muszę go trochę potestować i jak będzie działał dobrze to będę z niego korzystał. Kursy walut potrzebuję codziennie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.