Notsa Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Witajcie, Chciałbym się was zapytać czy spotkaliście się z jakąś darmową wersją IDE (koniecznie Delphi , nie pascaloobiektowe inne podobne) dla użytku niekomercyjnego bądź dla studentów. Napisałem wiele aplikacji, a teraz jestem w fazie kończenia gierki Online i zastanawiam się nad jej upublicznieniem. Czy wersje trial pozwalają na utworzenie aplikacji w celach niekomercyjnych ? Pozdrawiam , a no i pomińmy zabytkowe delphi 7 Personal w rozmowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
babubabu Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Lazarus... to nawet w celach komercyjnych możesz udostępnić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olesio Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 @babubabu: jeśli dobrze zrozumiałem pytającego to Lazarus nie może być, bo ma być "koniecznie Delphi". A co do pytania gdzieś była taka tabelka z rodzajami licencji i opłat. Nie mogę tego już wygooglowac, ani znaleźć wątku na forum 4p. Także może ktoś inny doradzi. Pozdrawiam: olesio Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 raczej już nigdzie nie dostaniesz. Żeby mieć legalne delphi 7 Personal trzeba było się za darmo zarejestrować na stronie borlanda ale strona już dawno nie istnieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Czy wersje trial pozwalają na utworzenie aplikacji w celach niekomercyjnych ? W celach niekomercyjnych to chyba każda licencja pozwala Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
HNB Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 Polecam własne środowisko programistyczne : www.freesparta.com ;D tania licencja - upodabnia Lazarusa do Delphi soon Delphi will be only for veterans and finally we all will die at the end… delphi.dathox.com - nowinki z świata Delphi/Pascala only programmers and drug dealers call their customers "users" Oto cisza przed burzą, Chwile się dłużą.Z gór schodzi dużo chmur ku podnóżom.Ptaki milaczą, drogi suche jak wiór się kurzą, Ptaki milczą a drogi się kurzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted October 16, 2014 Report Share Posted October 16, 2014 Wow uparliście się na delphi widzę na amen Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.