Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

wojtekkw10

Ustawianie koloru piksela

Recommended Posts

Dopiero zaczynam z grafiką. Moje pytanie brzmi - Jak ustawić kolor pojedynczego piksela. Szukam czegoś w stylu funkcji SetPixel() z WinAPI tylko, że dużo szybszej, bo wymalowanie okienka zajęło mi prawie sekundę.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jakich szczegółów? Mam okienko zrobione w WinAPI i chcę rysować w nim zmieniając po kolei kolory wszystkich pikseli. Przeleciałem całe okno funkcją setpixel, ale ta funkcja wypełniła mi kolorem okienko w niecałą sekundę. Szukam czegoś szybszego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chodzi mi o to, że chcę mieć Pełną kontrolę nad tym co rysuję.

 

Może jest taka funkcja, która natychmiastowo wyświetla tablicę pikseli, czy coś w tym stylu. Nie wiem.

( wtedy bym rysował do tablicy)

 

Podwójnego buforowania nie mam, bo nie wiem jak narysować to co stworzyłem. ( Tutaj tkwi problem - nie wiem jak coś szybko wyrysować )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak chcesz szybko rysować to użyj jakiejś biblioteki graficznej.

 

WinAPI nie jest do szybkiego rysowania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...