Skocz do zawartości
Forum Programowanie
Zaloguj się, aby obserwować  
wojtekkw10

Ustawianie koloru piksela

Polecane posty

Dopiero zaczynam z grafiką. Moje pytanie brzmi - Jak ustawić kolor pojedynczego piksela. Szukam czegoś w stylu funkcji SetPixel() z WinAPI tylko, że dużo szybszej, bo wymalowanie okienka zajęło mi prawie sekundę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jakich szczegółów? Mam okienko zrobione w WinAPI i chcę rysować w nim zmieniając po kolei kolory wszystkich pikseli. Przeleciałem całe okno funkcją setpixel, ale ta funkcja wypełniła mi kolorem okienko w niecałą sekundę. Szukam czegoś szybszego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dlaczegho chcesz malować pojedyńczym pikselem?

 

Zastosowałeś podwójne buforownie?

 

Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chodzi mi o to, że chcę mieć Pełną kontrolę nad tym co rysuję.

 

Może jest taka funkcja, która natychmiastowo wyświetla tablicę pikseli, czy coś w tym stylu. Nie wiem.

( wtedy bym rysował do tablicy)

 

Podwójnego buforowania nie mam, bo nie wiem jak narysować to co stworzyłem. ( Tutaj tkwi problem - nie wiem jak coś szybko wyrysować )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak chcesz szybko rysować to użyj jakiejś biblioteki graficznej.

 

WinAPI nie jest do szybkiego rysowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×