wojtekkw10 Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Dopiero zaczynam z grafiką. Moje pytanie brzmi - Jak ustawić kolor pojedynczego piksela. Szukam czegoś w stylu funkcji SetPixel() z WinAPI tylko, że dużo szybszej, bo wymalowanie okienka zajęło mi prawie sekundę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 moja szklana kula mówi że za mało szczegółów podałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekkw10 Posted February 14, 2014 Author Report Share Posted February 14, 2014 Jakich szczegółów? Mam okienko zrobione w WinAPI i chcę rysować w nim zmieniając po kolei kolory wszystkich pikseli. Przeleciałem całe okno funkcją setpixel, ale ta funkcja wypełniła mi kolorem okienko w niecałą sekundę. Szukam czegoś szybszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xevil21 Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Dlaczegho chcesz malować pojedyńczym pikselem? Zastosowałeś podwójne buforownie? Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekkw10 Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 Chodzi mi o to, że chcę mieć Pełną kontrolę nad tym co rysuję. Może jest taka funkcja, która natychmiastowo wyświetla tablicę pikseli, czy coś w tym stylu. Nie wiem. ( wtedy bym rysował do tablicy) Podwójnego buforowania nie mam, bo nie wiem jak narysować to co stworzyłem. ( Tutaj tkwi problem - nie wiem jak coś szybko wyrysować ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
xevil21 Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Jak chcesz szybko rysować to użyj jakiejś biblioteki graficznej. WinAPI nie jest do szybkiego rysowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekkw10 Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 Aha. Czyli directx. Trochę się pomęczę, ale nie odrazu rzym zbudowano. Pozdrawiam Temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.