flash Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Witam. Wiem, że GL_SELECT to stara i mało wydajna metoda, ale muszę ja przełknąć i wykorzystać w swoim kodzie. Napisałem kodzik w Delphi, który ma zaznaczać kliknięte myszką powierzchnie obiektów. Całość działa przy obiektach o małej ilości elementów 10-20 face, przy większej ilość i złożonej bryle występują błędy. Już na kuli 20x15 = 300 elementów program raz dobrze zaznacza daną kliknięta face innym razem nie zaznacza. Gdy w jednej linii jest kilka face nie wykrywa kliknięcia na pierwszej a np na drugiej zasłoniętej płaszczyźnie. temat do skasowania, musialem poszukac innej metody Link to comment Share on other sites More sharing options...
Placek22 Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 przetestuję Twoją metodę i zobaczymy co wyjdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapeluszek Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 a są jakieś inne metody niż ta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.