magas09 Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Witam wszystkich! Zacznę od tego, że dopiero zaczynam zabawę z programowaniem.... Mój problem to skompilowanie programu do porównywania dat, która jest wcześniej w kalendarzu... Chciałem go napisać na podstawie podziału na części, za które odpowiedzialne będą odpowiednie funkcje. przezemnie zadeklarowane w funkcji main(). Niestety niewiem dlaczego, wyskakuje mi błąd kompilacji przy zadeklarowanej pierwszej mojej funkcji... Zgóry dzięki za pomoc!!! #include<stdio.h> main() { char odp; printf("Witam w programie sprawdzającym ktora data wystepuje wczesniej w kalendarzu"); data1(); /* TU WYSKAKUJE BŁĄD*/ data_2(); /ANALOGICZNIE PRZY KAŻDEJ KOLEJNEJ FUNKCJI [data_2() i wynik()] TEŻ JEST BŁĄD*/ wynik(); getchar(); printf("Czy chcesz spróbowac jeszcze raz? Jesli tak: naciśnij 'Y'"); printf("Jeśli nie: naciśnij 'N'"); odp=getchar(''); if (odp==y || odp==Y) return(main()); else return(0); } data1() { instrukcje} data_2() {instrukcje} wynik() {instrukcje} Link to comment Share on other sites More sharing options...
xevil21 Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Poczytaj o funkcjach w C++, to proste. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.