virtualman Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Witam, czy można pisać gry w C? aż tak bardzo od C++ się nie różni, przynajmniej tak mi się wydaje. Czy mogę użyć biblioteki z C++ np.: allegro i napisać grę? Dzięki z góry za odpowiedzi, pozdrawiam Virtualman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 We wszystkim można pisać gry. Różnica między c a c++ jest spora. Nie możesz uzywać bibiotek w c które zostały napisane w c++, odwrotnie można. www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtualman Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 A masz może jakąś listę tych bibliotek pod C? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Nie mam, w c już się zbytnio nie pisze. Najlepiej użyj innego języka np. c++. www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtualman Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 Czyli wszystko co w C mogę napisać w C++, ale na odwrót nie, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Wszystko możesz osiągnąć w obydwu językach, kwestia nakładu pracy. Twoje pytanie powinno brzmieć "czy wszystko co w C możesz użyć w C++, a na odwrót nie?", ja tam nie wiem, ale z tego co Blind napisał to własnie tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.