Jump to content

Borland C++ - programy graficzne

sciereczka

Recommended Posts

Witajcie,

Z innymi rzeczami daje sobie rade, ale w programowaniu jestem kiepski. Z moimi zdolnościami 2 dni to za mało, a właśnie za dwa dni muszę oddać pracę. Nie jestem z tego faktu zadowolony, ale muszę was poprosić o pomoc w zrobieniu dwóch rzeczy żeby mieć zaliczenie.

Potrzebuję zrobić dosłownie podstawowy, prościutki wizualnie w Borland C++ Builder 6 program edukacyjny na pisownie "u" i "ó" z inter fejsem graficznym użytkownika które ma zawierać: menu, część teoretyczną i praktyczną z trzema ćwiczeniami interaktywnymi.

oraz zadania 18 i 19 (od strony 54) z tego pliku - http://wyslijto.pl/plik/4n51lgs486

Teoretycznie wszystko jest opisane (są nawet kody które wystarczy wkleić), ale siedzę nad nim od jakiegoś czasu i po prostu nie do końca rozumiem.

Potrzebuję wszystkich plików które się utworzą po zapisaniu i zapakowane w winrar.

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc. To dla mnie na prawdę ważne.

A nagroda?

http://pl.wikipedia....uilder#Historia

Instrukcja dla C++ Builder 5 - IDE sprzed prawie 12 lat. Fakt - nie zdziwiłbym się jakby wykładowca pozwolił robić w nowszym, a może nawet używając całkiem innych technologi :) ?

Chociaż... raz natknąłem się na takiego, który kazał studentom przerabiać projekt z Visual Studio 2010 do 2005, bo on jest do niego przyzwyczajony :D

Twój problem do rozwiązania wymaga instalacji starego softu i poświęcenia sporej ilości czasu, więc sugeruję nie czekać na zbawienie, tylko brać się za projekt bo nie zdążysz. Ewentualnie możesz zmienić kierunek. Nie każdy musi mieć wykształcenie informatyczne, zwłaszcza jak się miga od programowania.

Witaj,

Niekoniecznie instalacji starego softu. Ja stosuję VirualBoxa z win xp, w którym ten program już jest.

Oczywiście wiedziałem nad nim wczoraj, i jak wrócę to też to zrobię, ale nie mogę rozgryźć tego jakbym to sobie tego życzył. Stąd prośba o pomoc, nie dlatego że się obijam, tylko właśnie dlatego że nie dam rady do jutra.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...