marik45 Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 Witam.. mam do was ogomna prosbe mam w szkole do napisania cos podobnego do bazy danych w C++ tylko ze to musis byc na tablicach,wskaznikach,klasach i tu jest probelm mam napisany caly szkielet tylko kompletnie nie wiem jak sie zabrac do pisania funkcji nie bylo mnie przez 2 tygodnie w szkole jak to przerabialismy z powodow zdrowotnych a to jest zaliczenie polrocza i bez tej oceny nauczyciel nie wystawi pozytywnej oceny bardzo prosze o pomoc w napisaniu tego bede bardzo wdzieczny za jaka kolwiek pomoc zaliczenie mam oddac do jutra do godziny 23 PS. nie mozna uzyc string bo jeszcze tego nie poznalismy i trzeba to robic na char i nie moze byc operacji na plikach wiem prosze o bardzo duzo ale nie jestem w stanie sam tego zrobc kod szkieletu: /* Program dający możliwość wprowadzania i zarządzania danymi o ocenach uczniów. Program ma zawierać:wprowadzanie danych, poprawiania, wyświetlania według różnych kryteriów oraz obliczania prostej statystyki(średnia ocen, ilości poszczególnych ocen) przedmioty informatyczne na tablicach(PSiO,UTK,ASSO,SOiSK) */ #include<iostream> using namespace std; void dodaj(); void popraw(); void wyswietl(); void srednia(); void ilosc(); int main() { char wybor; do { cout<<"Menu\n"; cout<<"1. Dodanie ucznia\n"; cout<<"2. Poprawa danych\n"; cout<<"3. Wyswietlanie\n"; cout<<"4. Srednia ocen\n"; cout<<"5. Ilosc ocen\n"; cout<<"6. Zakonczenie programu\n\n"; cout<<"Twoj wybor [1-6]: "; cin>>wybor; switch (wybor) { case '1':dodaj();break; case '2':popraw();break; case '3':wyswietl();break; case '4':srednia();break; case '5':ilosc();break; case '6':return 0; default:cout<<"zly wybor!!!\n"; } } while(wybor!='6'); system("pause"); } void dodaj() { } void popraw() { } void wyswietl() { } void srednia() { } void ilosc() { } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 Kod daje się w odpowiednich tagach. To, że nie było Cię w szkole, to żadne usprawiedliwienie, programowania i tak trzeba się nauczyć samemu. Odpłatnie może byś znalazł na to kogoś... Za free to musiałbyś bardzo dobrze trafić, bo trochę czasu by to zajęło... Może koledzy z klasy Ci pomogą to zrobić, albo wyślą swoje rozwiązanie W końcu oni byli na lekcjach. Tablice, wskaźniki i klasy, pewnie chodzi o zrobienie jakiejś struktury dynamicznej, np. listy jednokierunkowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.