Jump to content

pomoc przy bazie danych w c++

marik45

Recommended Posts

Witam..

mam do was ogomna prosbe mam w szkole do napisania cos podobnego do bazy danych w C++ tylko ze to musis byc na tablicach,wskaznikach,klasach i tu jest probelm mam napisany caly szkielet tylko kompletnie nie wiem jak sie zabrac do pisania funkcji nie bylo mnie przez 2 tygodnie w szkole jak to przerabialismy z powodow zdrowotnych a to jest zaliczenie polrocza i bez tej oceny nauczyciel nie wystawi pozytywnej oceny bardzo prosze o pomoc w napisaniu tego bede bardzo wdzieczny za jaka kolwiek pomoc zaliczenie mam oddac do jutra do godziny 23

PS.

nie mozna uzyc string bo jeszcze tego nie poznalismy i trzeba to robic na char i nie moze byc operacji na plikach

wiem prosze o bardzo duzo ale nie jestem w stanie sam tego zrobc

kod szkieletu:

/* Program dający możliwość wprowadzania i zarządzania danymi o ocenach uczniów.

Program ma zawierać:wprowadzanie danych, poprawiania, wyświetlania według różnych

kryteriów oraz obliczania prostej statystyki(średnia ocen, ilości poszczególnych ocen)

przedmioty informatyczne na tablicach(PSiO,UTK,ASSO,SOiSK)

*/

#include<iostream>

using namespace std;

void dodaj();

void popraw();

void wyswietl();

void srednia();

void ilosc();

int main()

{

char wybor;

do

{

cout<<"Menu\n";

cout<<"1. Dodanie ucznia\n";

cout<<"2. Poprawa danych\n";

cout<<"3. Wyswietlanie\n";

cout<<"4. Srednia ocen\n";

cout<<"5. Ilosc ocen\n";

cout<<"6. Zakonczenie programu\n\n";

cout<<"Twoj wybor [1-6]: ";

cin>>wybor;

switch (wybor)

{

case '1':dodaj();break;

case '2':popraw();break;

case '3':wyswietl();break;

case '4':srednia();break;

case '5':ilosc();break;

case '6':return 0;

default:cout<<"zly wybor!!!\n";

}

}

while(wybor!='6');

system("pause");

}

void dodaj()

{

}

void popraw()

{

}

void wyswietl()

{

}

void srednia()

{

}

void ilosc()

{

}

Kod daje się w odpowiednich tagach.

To, że nie było Cię w szkole, to żadne usprawiedliwienie, programowania i tak trzeba się nauczyć samemu. Odpłatnie może byś znalazł na to kogoś... Za free to musiałbyś bardzo dobrze trafić, bo trochę czasu by to zajęło... Może koledzy z klasy Ci pomogą to zrobić, albo wyślą swoje rozwiązanie :D W końcu oni byli na lekcjach.

Tablice, wskaźniki i klasy, pewnie chodzi o zrobienie jakiejś struktury dynamicznej, np. listy jednokierunkowej.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...