wood-gd Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Witam po krótce... Program Turbo Pascal 7 startuje z pliku tpx (system WindowsXP prof). W czasie pisania programu (implementacji) lub gdy poruszam myszką program główny czyli TP7 sie przycina na 2 sek i tak się dziej róznie co 10-15 sek (interwał ) Nadmieniam też że używam emulator DOS (DosBox-0.74) i tam nie mam takich efektów lecz nie wiem dla czego nie widzi mi bibliotek i gdy uruchomiam swój implementowany kod, program TP7 wyłancza mi emulator i wychodzi z programu i emulatora. Czy ktoś wie co za przyczyna przycinania sie programu TP7 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Turbo Pascal nie jest przystosowany do współczesnego oprogramowania/sprzętu. Użyj Free Pascal'a, jest nawet wersja 64-bit (Turbo Pascal jest 16-bitowym kompilatorem). U mnie pod Dosbox'em TP działał dobrze, nie wiem czy dlatego, że uruchamiałem go z pliku Turbo.exe, czy też nie... może w ustawieniach TP musisz ustawić ścieżki do bibliotek? Gdyż jak montujesz sobie katalog w dosboxie, jako partycję dysku, to nie zawsze ścieżka w emulatorze jest taka sama jak pod Windą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.