KaYou Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Witam. Jako, że widać wyraźny wzrost zainteresowaniem Pythonem na rynku, proponowałbym dodanie Kategorii Python na forum oraz kolorowanie składni. Jako, że sam mógłbym napisać parę tutoriali, prosiłbym również o stworzenie kategorii Python i Sztuczna inteligencja w tutorialach Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. "(2b || !(2b)) == question" W. Shakespeare http://jakubniwa.pl - świat sztucznej inteligencji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Czy to żart, czy serio piszesz ? To, że ja piszę na forum dużo o Pythonie to jedno, ale wzrost zainteresowania na rynku pracy ? Jak na razie to co najwyżej na Django są zlecenia z tego co widzę (chociaż oczywiście można w Pythonie robić znacznie więcej niż tylko WebSerwisy ). W Polsce przynajmniej nie ma IMHO zbyt dużego zainteresowania, jakbyś mógł to mnie oświeć i rozwiń tą myśl - przykłady mile widziane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Prośba jest całkowicie bez sensu w dziale "Inne języki programowania" znalazłem tylko dwa tematy o Pythonie, dział c#/Java by sie bardziej kwalifikował do utworzenia. Jak napiszesz tutorial o pythonie/sztucznej inteligęcji czy czymś tam czego nie ma, to się wtedy utworzy. www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 KaYou - najlepiej załóż sobie dev bloga Akurat jak ktoś będzie miał problemy, które tam opiszesz w artykułach, to znajdzie Cię na google Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaYou Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 Nie mówiłem o rynku pracy, ale jako ze pracuję pisząc w Pythonie, mogę stwierdzić ze to możliwe - nie tylko Django. Mogę przepisać moje wykłady z metaheurystycznych metod optymalizacji do fomy tekstowej, będą wiec jakieś arty, a co do dev-bloga to nie mam zapału na takie rzeczy. Piszę tutaj, ponieważ Nakiel nie odpowiada na gg A co do przykładów, to mindojo.com "(2b || !(2b)) == question" W. Shakespeare http://jakubniwa.pl - świat sztucznej inteligencji Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaYou Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 Prośba jest całkowicie bez sensu w dziale "Inne języki programowania" znalazłem tylko dwa tematy o Pythonie, dział c#/Java by sie bardziej kwalifikował do utworzenia. Jak napiszesz tutorial o pythonie/sztucznej inteligęcji czy czymś tam czego nie ma, to się wtedy utworzy. Sorki ze post pod postem, ale arta napisałem własnie, na czasie można się spodziewać porównania simulated annealing vs hill climbing vs settled hill climbing dla problemu dyskretnego : problem N-hetmanów. Proszę o utworzenie nowej kategorii, bo mam problem z umiejscowieniem "(2b || !(2b)) == question" W. Shakespeare http://jakubniwa.pl - świat sztucznej inteligencji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Dział "Python" na unit1.pl dodany www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaYou Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 Chodziło mi bardziej o dział "sztuczna inteligencja" w tutorialach, ponieważ chyba najbardziej odpowiada to temu, co mam zamiar pisac. Ale również dziękuję "(2b || !(2b)) == question" W. Shakespeare http://jakubniwa.pl - świat sztucznej inteligencji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Też dodane www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts