k_argo Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Mam problem z zaladowaniem biblioteki, mianowicie w moim katalogu glownym aplikacji mam podkatalog 'modules' w ktorym umiescilem biblioteke. Probowalem roznymi sposobami m.in. : AppPath := ShortPath(ExtractFilePath(Application.ExeName)); DLL := LoadLibrary(Pchar(AppPath)+'modules\my.dll'); Dodam ze katalog glowny ma spacje w nazwie, mimo wszystko niezaleznie czy uzyje skroconej sciezki czy pelnej nie dziala. :/ Umiescilem sobie tego dll-a bezposrednio na dysku D i LoadLibrary('D:\my.dll') wtedy dziala, albo bezposrednio w katalogu aplikacji wtedy tez dziala, a z podkatalogu nie chce zaladowac :/ Nawet nie pokazuje ze nie zaladowalo tylko jak chce wywolac funkcje z dll-a to wywala access violation. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olesio Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Bez tego ShortPath powinno zadziałać, a spacja w ścieżce, nie powinna stwarzać problemów. Piszę powinna, bo jak jest dokładnie to nie wiem, bo ja się z takim problemem nie spotkałem, chociaż na ogół, biblioteki ładuje albo z zasobów modułem dllloader, albo z aktualnego katalogu. Pozdrawiam: olesio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.