pioncz Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Witam, Chciałbym wyciąć pliki ze zbindowanego pliku. Nie wiem jak to zrobić, a te pliki mi są bardzo potrzebne. Zbindowałem całą swoją aplikację, a teraz żeby zmienić coś muszę mieć dostęp do plików które są tylko w formie zbindowanej : / Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 a po ludzku i o jakim jezku tutaj mowa ? Co to znaczy ze zbindowales pliki ? Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioncz Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 Wiem, że to forum bardziej programistyczne, ale miałem nadzieję, że tutaj też ktoś będzie znał się na rzeczy (nie mam gdzie się zwrócić z tym problemem). Plik zbindowany to taki połączony. Można je uzyskać między innymi za pomocą funkcji copy w cmd. KODcopy /b plik_koncowy.exe+plik1.jpg+plik2.dat+plik3.exe Interesuje mnie wydobycie poszczególnych plików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Nie da sie. to co zrobiles to zwykla konkatanacja nie ma informacji o naglowkach/dlugosciach plikow polaczonych. Efekt jest dokladnie taki jakbys otworzyl kazdy plik po koleii dal CTRL+C a pozniej CTRL+V do jednego pliku. W efekcie masz zlepek wszystkich danych w jednym miejscu bez znacznikow podzialu. Jakbys znal dlugosci tych plikow to daloby sie rozdzielic. Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioncz Posted August 4, 2010 Author Report Share Posted August 4, 2010 Czyli praca z miesiąca jest nie do odzyskania ? : / A może ktoś inny potrafi mi pomóc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosiedem Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Różne formaty (jpg, exe, bmp, mp3 itp) mają charakterystyczne nagłówki. Mógłbyś spróbować odszukać jakieś wzorce w tekście i podzielić duży plik właśnie względem nich. http://en.wikipedia.org/wiki/Magic_number_%28programming%29 Pozdrawiam, vo7 (; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 a niemożna by tych plików jakimś tarem połączyć tar to prosty program służący do sklejania plików - kiedyś był wykorzystywany do nagrywania programów na taśmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
redsx Posted August 27, 2010 Report Share Posted August 27, 2010 Wiem, że to forum bardziej programistyczne, ale miałem nadzieję, że tutaj też ktoś będzie znał się na rzeczy (nie mam gdzie się zwrócić z tym problemem). Plik zbindowany to taki połączony. Można je uzyskać między innymi za pomocą funkcji copy w cmd. KOD copy /b plik_koncowy.exe+plik1.jpg+plik2.dat+plik3.exeInteresuje mnie wydobycie poszczególnych plików. dobrze mówią--- plik exe zaczyna sie od MZ- jak dobrze pamiętam JPG też jeśli jeszcze nie rozgryzłeś a potrzebujesz to puść mi maila - redsx@o2.pl i może być załącznik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.