Adam27 Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Moje AI to będzie czysta improwizacja Ale jestem dopiero na etapie rekrutacji jednostek i kupowania ulepszeń, więc jeszcze trochę zanim komputer zacznie myśleć... Etharnion - 2D RPG Szukam grafika chętnego do współpracy przy projekcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 To chyba znowu polegnę z braku czasu :/ Bo nawet mapy nie mam zaimplementowanej jeszcze. Chociaż na SI miałem ciekawy pomysł by komputer jak najbardziej "poznał" mapę i eksploatował ją ;] Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordLost Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Nie wiem czy dawać komputerowi sztuczną przewagę na wyższych poziomach (surowce, jednostki, technologie)? Zawsze mnie to denerwowało, ale jak blizzard w warcrafcie 3 tak zrobił na najwyższym poziomie to czemu ja nie mam (Nie dość, że w warcrafcie 3 komputer zarabiał więcej kasy, to wiedział czy lecę w eko czy w wojsko i w razie potrzeby robił rush. W heroes 3 też komputer miał przewagę na wyższych poziomach) 5corpio: Jeśli nie zdążysz spróbuj uprościć inne aspekty(grafikę itd) a jak będzie dobre SI to i tak będzie się grało z przyjemnością a resztę poprawisz po terminie Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaYou Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Jak wyrobie sie w czasie to moj projekt bedzie wygladac tak: grafika -> dno, AI -> poziom v.good, sterowanie -> (ew.mysz +) lub kamerka internetowa [do wyboru] "(2b || !(2b)) == question" W. Shakespeare http://jakubniwa.pl - świat sztucznej inteligencji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam27 Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 U mnie poziom trudności prawdopodobnie będzie wpływał tylko na początkową sytuację gracza, tzn. ilość złota, jednostek i kupionych ulepszeń, bo "inteligencji" komputera raczej nie dam rady zróżnicować Postaram się to jednak nadrobić brakiem błędów w pozostałych aspektach gry Etharnion - 2D RPG Szukam grafika chętnego do współpracy przy projekcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordLost Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Ja dam chyba mnożnik do dochodów i obrażeń i może startową przewagę, co prawda to będą poziomy oszustwa a nie trudności ale co zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Jeśli nie zdążysz spróbuj uprościć inne aspekty Dobre ja podczas kodzenia w ciągu 1h mam więcej pomysłów nowych niż tych do zrobienia obecnie Osobiście planowałem zrobić żeby komputer nie miał żadnych info o graczu ani żadnej przewagi co z tego wyjdzie to zobaczymy :] Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
natanielcz Posted July 30, 2010 Author Report Share Posted July 30, 2010 ja mam troche inny pomysł na AI. ale na razie nie mogę zdradzić ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Jak wygląda progres u Państwa ? Zamieściłbym screen ale poza mapą nic nie mam zadanie na najbliższy czas to skodzenie odnajdywania drogi Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam27 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Ja już dodaję SI, a właściwie coś, co będzie je zastępowało, bo inteligentne to to raczej nie będzie Później jeszcze kilka usprawnień, dopracowanie grafiki i może nawet wyjdzie coś grywalnego Etharnion - 2D RPG Szukam grafika chętnego do współpracy przy projekcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Prośba z mojej strony W związku z tym, że praca i inne obowiązki zabierają mi znaczną część dnia czy jest szansa na: przedłużenie czasu na oddanie pracy? (niech inni też się wypowiedzą) tak o tydzień ? Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordLost Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Mam ten sam problem :/ Z początkowych założeń dużo już nie zostało(prawie wszystkie aspekty uprościłem) i jeszcze przez pośpiech trochę bałagan się w kodzie zrobił a jeszcze prawie całe SI zostało i jakieś szczegóły Można by przedłużyć, ale jak kilka osób odda projekt na czas to raczej nie ma sensu, można jeszcze rozważyć jakieś + dla tych co zdążą w terminie a reszta(ja) niech płacze . To tylko takie propozycje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam27 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Ja mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia, ale wszystko mam rozplanowane tak, żeby zmieścić się w terminie. Chociaż jeżeli miałbym więcej czasu, to mógłbym wprowadzić jakieś dodatki i wszystko do końca dopracować. Decyzję pozostawiam organizatorom, ale jeżeli czas zostałby przedłużony, to wolałbym o jakieś 3-4 dni, nie cały tydzień. Etharnion - 2D RPG Szukam grafika chętnego do współpracy przy projekcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novciu Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Również prosiłbym o przedłużenie czasu, bo dopiero SI zaczynam robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelma Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Ja jeszcze mapy nawet nie narysowalem ;p dopiero klasy się porobiło ;] i ogólny projekt na papierze Przyłączam się do innych z prośbą chociaż o weekend Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR123 Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Przedłużamy czas do godz 12:00 w Poniedziałek (12:00 - 09.08.2010r.) Pozdrawiam KANAR123 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natanielcz Posted August 8, 2010 Author Report Share Posted August 8, 2010 pozostało Wam niewiele czasu. Teraz już tylko chyba poprawiacie ew. błędy, których jak sądzę nie będzie za wiele ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 ja odpadam, najwyżej skończę pracę później i poprostu wrzucę na unit Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR123 Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Nawet jeśli się nie wyrobicie lub prace będą niedokończone, możecie je oddać później, poza konkursem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelma Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Ja to samo. Obowiązki życia codziennego i zmęczenie po pracy nie pozwoli mi tego skończyć w terminie. Trudno będziemy musieli odrobić na innych zadaniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
natanielcz Posted August 8, 2010 Author Report Share Posted August 8, 2010 może oddajcie byle działało. Każdy punkt się liczy ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam27 Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 A ja zdążyłem Pracę wyślę jutro, jak wszystko dokładnie sprawdzę. Mam nadzieję, że będę miał konkurencję, bo jak na razie wszyscy się poddają... Etharnion - 2D RPG Szukam grafika chętnego do współpracy przy projekcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelma Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Nie no coś tam co mam to wyśle napewno. Ale nie będzie to na tyle zaawansowane by dało się grać nawet w 2 osoby... Link to comment Share on other sites More sharing options...
natanielcz Posted August 8, 2010 Author Report Share Posted August 8, 2010 z komputerem też się miło gra ;-) szczególnie, że rodzeństwo dziś wyjeżdża na wakacje więc nie miałbym z kim testować ;p a po kolegach nie będę jeździł ;p z nimi to co najwyżej w piłkę pograć ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novciu Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 To może jeszcze kilka dni ? Też nie zdążyłem, eh... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.