natanielcz Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 1. Ustalenia ogólne: 1. Jest to regulamin Ligi Programistycznej Unitu1 obowiązujący w dziale "Konkursy". 2. Regulamin ten podległy jest regulaminowi forum, wszystkie ustalenia z regulaminu forum obowiązują również w tym dziale, szczególnie w sprawach nieregulowanych przez regulamin Ligi. 3. W przypadku, gdy ustalenia tego regulaminu są sprzeczne z ustaleniami regulaminu forum należy zgłosić ten fakt moderatorowi, a za obowiązujące uznaje się zasady z regulaminu forum. 4. Zgłaszając swój udział w Lidze oświadczasz, że zapoznałeś/aś się z tym regulaminem! 2. Zgłoszenia: 1. Użytkownik zgłasza się do Ligi według wytycznych podanych przed rozpoczęciem eliminacji. 2. Zgłoszenia przyjmowane są przez moderatora działu. 3. Moderator zastrzega sobie prawo do niedopuszczenia użytkownika do udziału w turnieju bez podania przyczyny. 3. Rozgrywki ligowe: 1. Rezygnacja zawodnika w trakcie trwania Ligi jest równoznaczna z poddaniem aktualnie toczonej lub zaplanowanej dla niego bitwy. 2. Rozgrywki ligowe podzielone są na dwa etapy: 2.1. W pierwszym etapie biorą udział wszyscy zgłoszeni użytkownicy . 2.2. W drugim etapie bierze udział kilku uczestników z najlepszymi programami. Uwaga! Administratorzy mogą odwołać drugi etap jeśli będzie zbyt mała liczba uczestników 3. Tematy dla poszczególnych etapów opracowywane są przez moderatora działu i umieszczane w wątku"Liga - ogłoszenia"wraz z publikacją wyników poprzedniego etapu. 4. Prace muszą zostać przygotowane specjalnie do rozgrywek ligowych, nie można wystawiać wcześniej wykonanych programów, nawet jeśli są zgodne z tematem. 5. Moderator zastrzega sobie prawo do niedopuszczenia wybranej pracy bez podania przyczyny. 4. Zgłaszanie prac: 1. Prace oddajemy w formie kodu źródłowego i pliku wykonywalnego zawartych w archiwum na dowolnej stronie hostingowej. Prace bez kodu źródłowego będą nieważne! 5. Głosowania: 1. Wszystkie wybory w konkursach ligowych trwają 3 dni, mogą zostać przedłużone w przypadku podziału zdań wśród oceniających. 2. Wszelkie próby modyfikacji prac w czasie głosowania oraz próby wpłynięcia na jego przebieg są zabronione. Łamanie tej reguły jest równoznaczne z poddaniem bitwy. 3. Jeśli podczas głosowania pojawią się jakiekolwiek problemy z hostingiem (najczęściej program niedostępny) moderator może poprosić autora o ponowne przesłanie pracy. a) Praca może być wysłana maksymalnie 48h po zgłoszeniu tego użytkownikowi prywatną wiadomością. 4. Każdy konkurs ligowy musi zakończyć się wyłonieniem zwycięzcy, w przypadku remisów toczone są dogrywki. 6. Nagrody: 1. Zwycięzca Finału Ligi otrzymuje pamiątkową cegiełkę będącą wycinkiem print screena finałowej pracy. 2. W czasie trwania Ligi prowadzony jest ranking najlepszych zawodników. Za każdą wygraną bitwę ligową zawodnik dostaje 1 punkt w tym rankingu, ponadto liczone są w nim zdobyte tytuły (2 pkt.). 7. Inne: 1. Jest to regulamin w wersji 0.2. 2. Każdy użytkownik może w tym wątku zgłaszać swoje propozycje na temat regulaminu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam27 Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 Ja mam pytanie: 1. Prace oddajemy w formie kodu źródłowego zawartego w pliku na dowolnej stronie hostingowej. Prace bez kodu źródłowego będą nieważne! Oddajemy sam kod źródłowy czy również plik wykonywalny? Etharnion - 2D RPG Szukam grafika chętnego do współpracy przy projekcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR123 Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 Z plikiem wykonywalnym, chociaż i tak będziemy kompilować @down @xevil21 - to dołącz do paczki xD, myślę że mam wszystko co potrzeba , chociaż ja tu tylko sprzątam, a chętnie wziąłbym udział xD edit2: @xevil21: dołącz do paczki miałem na myśli kompilator xD XD edit3: koniecznie z aktualną licencją xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
xevil21 Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 Hahaha, a jak nie będziecie mieć odpowiedniego kompilatora? Pozdrawiam! EDIT: przecież dołączyłem do konkursu EDIT2: taaaaaaaaaaaaaaaaaa, szybciej będzie wysłać płytkę DVD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.