piotrexx Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Dzień dobry, Mam 6 tablic. Dane są ułożone do siebie równorzędnie. Chcę posortować 1 tablice. Posortowane dane trafiają do tablicy 1 ale dwuwymiarowej. Jak zrobić żeby zapisać dane znowu równorzędnie? Takie mam dane w 6 tablicach g - 4 - ogrod - czeresnie - miod - wisnie z - 12 - sad2 - truskaawki - poziomki - ogorki a - 1 - sad - jablka - gruszki - sliwki A chcę uzyskać takie coś, tylko że w jednej dwuwymiarowej tablicy (sortowanie wg. pierwszej tablicy). a - 1 - sad - jablka - gruszki - sliwki g - 4 - ogrod - czeresnie - miod - wisnie z - 12 - sad2 - truskaawki - poziomki - ogorki Link to comment Share on other sites More sharing options...
xevil21 Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 To bardzo proste, pomyśl przez chwile!!! Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrexx Posted July 2, 2010 Author Report Share Posted July 2, 2010 Udało mi się to zrobić w jednej tablicy a nie w 6 Mam pytanie. Jak obrócić o 180* dane w tablicy dwuwymiarowej. Mam 8 wymiarów w jednym rzędzie: KODstring[,] tablica = new string[ilosc,8]; Chcę obrócić tak dane, żeby obróciła mi się ilość a nie dane wewnątrz danego rzędu. Jak to zrobić? Próbowałem tak ale obracają mi się dane w drugim wymiarze z 1-8 robi mi się 8-1 KODfor (int i = ilosc_danych_ogolnie - 1; i == 0; i--) { for (int j = 0; j < 9; j++) { tym[licznik,j] = result[i,j]; licznik = licznik + 1; } } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.