klg2 Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 Witam, mam kolejny problem z memo ;/Jak zrobic, ze jak znaki w linijce w memo "sie nie mieszczą" tzn. wyjezdzają poza memo (scrollbar'em trzeba) to zeby wtedy dodało - a reszte przenioslo do następnej linijki. (tak jak jest w wordzie ); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 Ustaw scrollbars nie na both tylko na vertical only. Nie pamietam jak sie nazywalo to property ktore za to odpowiadalo Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktoś Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 ta właściwość to właśnie ScrollBarspoza tym domyślnie w memo nie ma żadnych pasków? czy moze są różne wersje?ps: jeżęli to jest kolejny problem dotyczący tego samego komponentu, otm ożna było napisać w tym samym temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
klg2 Posted March 8, 2006 Author Report Share Posted March 8, 2006 hmm...nie chodzi mi oczywiscie o wstawienie scrollbar'ów Ale jak ktos moglby sie pofatygować i napisac to dla mnie to bylbym wdzieczny.Ps. [quote] ps: jeżęli to jest kolejny problem dotyczący tego samego komponentu, otm ożna było napisać w tym samym temacie [/quote]Nastepnym razem sie poprawie Obiecuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktoś Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 1) nikt tutaj niczego za nikogo nie pisze - można co najwyżej pomóc2) nie rozumiem o co Ci chodzi. jeżeli wstawisz scrollbar pionowy, to wyraz, któy nie mieści sięw jednej linijce zostanie przeniesiony do następnej. jeżeli nie wstawisz żadnego paska, to też jest taki efekt. tylko że mas utrudnioną kontrolę nad znakami, które wyjechały z memo w górę lub dół.3) jeżeli to Ci nie wystarcza, to spróbuj lepiej opisać problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.