Siber Posted March 7, 2006 Report Share Posted March 7, 2006 Czy w komponencie ValueListEditor można ustawić większą ilość kolumn niż 2? Jeśli nie to czy ktoś wie gdzie można pobrać podobny komponent? Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 bazowy komponent TStringGrid ? Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siber Posted March 8, 2006 Author Report Share Posted March 8, 2006 Też może być, ale mi chodzi o coś takiego jak jest np. w programie FlashGet (lista ściąganych plików). Nie da się zwiększyć liczby kolumn w komponencie ValueListEditor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 Nie bo jest on przeznaczony do wprowadzania wartosci do okreslonych kluczy. W StringGrid mozesz sobie zrobic tyle kolumn i wierszy ile masz pamieci. Nie wiem co jest ci potrzebne i nie chce mi sie szukac programu ktory podales tylko po to aby zobaczyc jak tam wyglada tabelka. Napisz co potrzebujesz to cos wymyslimy Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktoś Posted March 8, 2006 Report Share Posted March 8, 2006 wydaje mi esię , że ten komponent o któy ci chodzi, to ListView na zakładce win32żeby uzyskać efekt jak we flashgecie musisz zmienić viewstyle na vsReport Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siber Posted March 9, 2006 Author Report Share Posted March 9, 2006 Dzięki ktosiu, o to mi chodziło Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktoś Posted March 9, 2006 Report Share Posted March 9, 2006 no problemProblem to się zacznie, bo chyba nigdy nie korzystałeś z tego komponentu (jak byś korzystał, to byś wiedział, jak się nazywa).Chcesz przykładowy kod? Nie mój, ale dobry Ten komponent i mi sprawił sporo [b]tródności, i chłopakowi który mi pokazał ten komponent też.A Ty pewnie też nie będziesz wyjątkiem :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siber Posted March 11, 2006 Author Report Share Posted March 11, 2006 Możesz zapodać ten kod, tak się składa, że nie potrafię wpisywać danych w inne kolumny (tylko w pierwszą ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktoś Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 jak sobie życzysz... [quote] Zadeklaruj w procedurze zmienną typu TListItem.np.Var ListItem: TListItem; //element listyA wyświetlenie wiersza listy wygląda tak:ListItem := ListView1.Items.Add; // dodaj element listyListItem.Caption := zawartosc_pierwszej_kolumny;ListItem.SubItems.Add(zawartosc_drugiej_kolumny);ListItem.SubItems.Add(zawartosc_trzeciej_kolumny);.... itd.\"zawartosc_..._kolumny\" - to oczywiście jakaś zmienna. [/quote] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.