klg2 Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 ee moze to pytanie bardzo glupie, ale pisze w omedze, [b]wogul w trafice, od niedawna i nie wiem...jaki jest kolor przezrocysty ( czy jak to sie pisze ).na rysunkach ktore sa przezroczyste to jest taki ruzowy...ale jak dam takie tlo to nie jest przezroczyste tylko rozowe w programie ;/ help Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 Przezroczysty będzie taki, jaki sobie sam ustalisz. Musisz tylko w tym programie do tworzenia grafiki zaznaczyć Transparent i wybrać taki sam kolor, jaki ma być transperntny na danym rysunku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klg2 Posted March 6, 2006 Author Report Share Posted March 6, 2006 ee a w paincie jest taka opcja ? Jakos nie widze ;/ No dobra a jak nie ma w pancie to w photoshopie gdzie ją znajde?ps. jednak wolalbym painta, poniewaz mam sporo grafiki a kompa wolnego i photoshop przymuja troche Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 Rysujesz po grafice w programie [b]poprostu kolorem dowolnym którego tak naprawdę w grafice nie będziesz używać czyli np. różowego żeby przez przypadek nie wycieło Ci fragmentu grafiki a potem w Omedze ustawiasz transparent Color na taki jakim rysowałeś w Paincie, PhotoshopiePS. musisz ten kolor w Omedze ustawić dokładnie taki sam jak w Photoshopie czy paincie a nie na "oko" tylko sprawdź RGB obu i ustaw takie same ! Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
oksal Posted March 7, 2006 Report Share Posted March 7, 2006 Chłopaki mówią o tych opcjach zaznaczonych na czerwono pozdrawiam oksal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted March 7, 2006 Report Share Posted March 7, 2006 Albo wczytuj rysunki w formacie PNG24, tam masz kanal Alpha i mozesz robic dowolne bajery z przejrzystoscia Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.