Cubix Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 Witam,Używam TOmegaMap,i kiedy zmieniam rozmiar formy, oczywiście też właściwości TOmegaScreen (Width i Height),to kafle są skalowane i brzydko to wygląda.Czy jest możliwość wyłączenia tej opcji?Chciałbym żeby było wyświetlane więcej lub mniej kafli, bez skalowaniaZ góry dziękuje za odpowiedziCubix[/i] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted March 4, 2006 Report Share Posted March 4, 2006 Jest cos co nie pamietam jak sie nazywa w kazdym badz razei ScreenX albo ScreenWidth. Obraz de fakto bedzie takiej wielkosci jak wartosc tram podana a jak zmienisz rozmiar aplikacji to bedzie reskalowany i dlatego fatalnie wyglada.Mozesz przechwycic form resize i ustalac na sztywno wielkosc taka jak chcesz, albo przejsc do trybu fullscreen i nie bedzie problema Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cubix Posted March 5, 2006 Author Report Share Posted March 5, 2006 Używałem tego do tej pory,wyłaczyłem i tak samo :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted March 6, 2006 Report Share Posted March 6, 2006 Jak postrawisz omegaScreen to masz tam Width i Height. To sa wielkosci obrazu na jakim operujesz. Teraz jak Form.Width <> OmegaScren.Width to bedzie skalowanie. tak wiec jedno i drugie musi byc =, [b]pozatym masz jeszcze wspolczynniki skali (ScaleX, ScaleY). Ustawiajac odpowiednie wartosci w tych polach wszystko bedzie ok. Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cubix Posted March 6, 2006 Author Report Share Posted March 6, 2006 ScaleX i ScaleY są tylko do czytania, jak nadpisuje nie zmieniają sięŹle ustawiałem wielkość, bo wyświetlam Screen na Panelu przez SetHWND z TOmegaScreen,a ustawiałem wielkość formy, zamiast panelu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.