Iskar Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 1. Założenia konkursu.W konkursie może wziąć udział każdy, kto do wyznaczonego dnia do 24:00 prześle swoją grę, która będzie zgodna z wyznaczonym tematem, na adres konkurs@unit1.pl. Język programowania oraz biblioteka graficzna wykorzystane w grze są dowolne. Gry można pisać zespołowo, ale trzeba o tym umieścić odpowiedni wpis w pliku czytajto.txt. Ponadto, z uwagi na trudność wiążącą się z wykonaniem dobrej grafiki oraz muzyki, zezwalamy na wykorzystanie zasobów z innych gier w formie niezmienionej. Autor gry MUSI umieścić informacje o autorze grafik/dźwięków i/lub o grze, w której ona występuje. Grafiki/dźwięki wykonane samodzielnie będą oceniane wyżej. 2. Ocenianie.Sposób oceniania prac: a). Każdy z oceniających ma prawo przyznać maksymalnie 25 punktów. . Gra oceniana jest według kategorii: grafika, muzyka, grywalność, sztuczna inteligencja, pomysł. c). Każda kategoria jest oceniana w zakresie od 0 do 5 punktów. W przypadku wykorzystywania grafik/dźwięku, które nie są Twojego autorstwa ani nikogo, z kim tą grę piszesz, maksymalnie można za nią przyznać 2 punkty. d). Remis jest brany pod uwagę tylko, jeśli występuje on w ogólnej ilości punktów (po zsumowaniu punktów ze wszystkich działów), wtedy oceniający głosują jeszcze raz, ale tym razem przyznaja tylko jeden punkt jednej z prac. e). Wyniki zostaną ogłoszone na stronie Unit1.pl.3. Oceniający. Zwycięski projekt wybierany jest przez administratorów: Nakiela, Drazka i Iskara oraz przez osoby do tego celu wyznaczone. W przyszłości planujemy też umożliwić ocenianie prac użytkownikom vortalu Unit1. 4. Wyniki. Wyniki będą ogłoszone nie później niż po tygodniu od dnia zakończenia konkursu. Jeżeli któryś z oceniających nie zdąży dokonać oceny, zostanie z jury wykluczony.5. Nagrody. Nagrodą będzie umieszczenie wpisu o zwycięzcy na głównej stronie serwisu Unit1, oraz, jeżeli kogoś to zainteresuje, 100 000 wyświetleń banera reklamowego dla strony zwycięzcy.6. Szablon wysyłanego pliku. Szablon: archiwum: nazwa_gry.zip, a w nim plik czytajto.txt wraz z Twoim nickiem, mailem, datą nadesłania oraz nazwą konkursu, w katalogu Zródlo (niekoniecznie) - kody źródłowe, a w katalogu Exe wykonywalny plik z grą. Wszelkie niesamodzielne prace, bądź prace ściągnięte z internetu zostaną wykluczone z konkursu. Nie ma żadnego nakazu załączania kodów źródłowych wraz z grą.Życzymy powodzeniazespół Unit1.by Drazek & IskarKonkursy, które już się odbyły: Temat; Czas trwania; Ilość prac; ZwycięzcaStrzelanie do nadchodzących wrogów; 28 dni; 4; WachuWspółpraca przynajmniej dwóch graczy; 14 dni; 2; Skorpio Link to comment Share on other sites More sharing options...
krajew4 Posted July 9, 2006 Report Share Posted July 9, 2006 Tak sobie myślę (lol), że może warto dać możliwość oceny prac wszystkich nie tylko tym biorącym udział w konkursie? Co wy na to? My life for Aiur! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted July 10, 2006 Author Report Share Posted July 10, 2006 A tak, miałem zmienić regulamin: głosować będą tylko uczestnicy konkursu, do rozdania będą mieli 3, 2 i 1 punkt. Punktacje trzeba przesłać w ciągu pięciu dni od zakończenia konkursu (inaczej zostanie się wykluczonym). Informacje o punktach należy przesyłać na adres konkurs@unit1.pl. Nakiel podliczy punkty i potem przedstawi wyniki. Oczywiście nie można głosować na własną prace ;-) napisałem o tym, bo jedna osoba się już zdążyła o to zapytać ;-)krajew4: nie ma to sensu, bo zawsze można znajomych poprosić, aby zrobili konto na forum i zaglosowali na Twoją pracę, albo można samemu zrobić kilka kont i zagłosować. Nie twierdzę, że ktokolwiek z biorących udział jest do tego zdolny, ale chcemy wyeliminować taką możliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktoś Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 będzie można sciągnąć i "przetestować" gry? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted July 10, 2006 Author Report Share Posted July 10, 2006 Jak najbardziej ;-) linki do prac będą zamieszczone w dniu zakończenia konkursu (raczej nie później). Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 [quote] Oczywiście nie można głosować na własną prace napisałem o tym, bo jedna osoba się już zdążyła o to zapytać [/quote]Jeśli chodziło o mnie to chciałem poprostu sprosotować nieścisłości bo potem by ktoś zagłosował na swoją prace, a w regulaminie by nie było, że nie może i co ? [b]// tak 5corpio, tak ;] - Iskar Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.