Krever Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Witam, to znowu ja;] mam problem i nie moge znalesc w necie zadnej sensownej odpowiedzi. Otoz rozchodzi sie o program ktory sumuje kolejne wprowadzane liczby(banal) dla dowolnej ilosci liczb(juz nie banal). Nie ma podanego warunku zakonczenia wczytywania liczb wiec jedyny trop jakim moge isc to znak nowej lini Oto ten malutki programik #include <iostream> using namespace std; int main() { int t,a,w=0; cin>>t; while(t){ cin>>a; w +=a; t--; } cout << w << endl; system("pause"); } @edit 1. link do zadania gdyby zabraklo informacji http://pl.spoj.pl/problems/SUMA/ 2. "Jeśli nie ma podanego końca wczytywania to jest nim chyba standardowe EOF..." komentarz jednego z uzytkownikow. Czym jest EOF? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xevil21 Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałem, ale jeśli chcesz pobierać znaki w pętli, to wystarczy wykryć enter Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krever Posted September 12, 2009 Author Report Share Posted September 12, 2009 udalo mi sie znalesc rozwiazanie, moze ktos natknie sie kiedys na ten temat wiec : standardowa formula przy pobieraniu danych na spoju gdy nie wiemy ile bedzie testow: while((cin >> x) && (cin.eof() == false)) temat do zamkniecia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.