kenny0582 Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Sprawa jest trochę skomplikowana a ja umiem tylko xhtml i zaczynam z php i nie bardzo wiem jak sobie poradzić z tym motywem i jak się do tego zabrać. Może wy coś poradzicie. Więc chodzi o to żeby raz na jakiś czas odświeżyć link tylko że za każdym razem z innego IP. Jak ktoś ma neo to może połączyć się od nowa i ma inny IP odświeża w przeglądarce i gotowe. Tylko że jak by miał to zrobić ze 100 razy to by się zabił własną ręką. Szukałem jakiegoś sposobu w google ale nic. Kombinowałem coś z proxy ale na razie nie znalazłem żadnego sposobu. Może wy macie jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSr Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Gdyby ktoś wiedział jak to zrobić to wszelkie systemy statystyk stron internetowych poszły by do kosza. Co to znaczy "odświeżyć" link? Ubuntu.pl user #10593 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenny0582 Posted February 14, 2009 Author Report Share Posted February 14, 2009 "Odśwież bieżącą stronę" taka opcja występująca w każdej przeglądarce. Mi akurat nie idzie o oszukanie statystyki tylko o coś innego. Na pewno jest jakiś sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xevil21 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 o oszukanie http://rapidshare.com/ i tym podobnych ?? daj sobie spokój, nie tacy jak Ty kombinowali i bez neostrady bądź podobnego badziewia z przydzielanym losowym IP podczas każdej nowej sesji nie działa Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 a neostrada nie ma jakiegoś programu do łączenia się z netem? to może by wystarczyło go wyłączać i włączać jakimś programem Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cubixmeister Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Interpretując jak koledzy.... 1. To chyba nie PHP do tego 2. Jak host stoi za jakimś routerem ADSL to poczytaj o UPNP. Samo restartowanie połączenia w systemie nic nie da. 3. Jak jesteś wpięty bezpośrednio w modem, to z tego co pamiętam jest jakiś windowsowy odpowiednik "ifconfig" z *nixów, ale nie gwarantuję, że poleci ci to z neostradą... Możesz też pokombinować ze zwykłym wymuszaniem odświeżenia w DHCP Jak chcesz odpalać to na jakimś dzielonym serwerze, jako czysty skrypt to sobie odpuść. Odświeżanie strony = pobieranie jej treści z serwera. W PHP przyda ci się do tego cURL, zwykłe otwarcie pliku chyba też działa, ale nie gwarantuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 A tam kombinujecie to mozna zrobic przy pomocy prostego skryptu w bashu poprzez sockety a na kontrolce ie konczac i to jest robota na doslownie 2min wystarczy zrobic jakas strone posredia z ktora laczymy sie najpier i ona przechowuje adresy ip z ktorych bylo polaczenie i zwracac wynik czy mozna odswiezyc jakas tam strone czy nie. www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.