Jump to content

Odświeżanie linku z różnych IP

kenny0582

Recommended Posts

Sprawa jest trochę skomplikowana a ja umiem tylko xhtml i zaczynam z php i nie bardzo wiem jak sobie poradzić z tym motywem i jak się do tego zabrać. Może wy coś poradzicie.

Więc chodzi o to żeby raz na jakiś czas odświeżyć link tylko że za każdym razem z innego IP. Jak ktoś ma neo to może połączyć się od nowa i ma inny IP odświeża w przeglądarce i gotowe. Tylko że jak by miał to zrobić ze 100 razy to by się zabił własną ręką. :P

Szukałem jakiegoś sposobu w google ale nic. Kombinowałem coś z proxy ale na razie nie znalazłem żadnego sposobu. Może wy macie jakieś pomysły?

Interpretując jak koledzy....

1. To chyba nie PHP do tego ;)

2. Jak host stoi za jakimś routerem ADSL to poczytaj o UPNP. Samo restartowanie połączenia w systemie nic nie da.

3. Jak jesteś wpięty bezpośrednio w modem, to z tego co pamiętam jest jakiś windowsowy odpowiednik "ifconfig" z *nixów, ale nie gwarantuję, że poleci ci to z neostradą...

Możesz też pokombinować ze zwykłym wymuszaniem odświeżenia w DHCP

Jak chcesz odpalać to na jakimś dzielonym serwerze, jako czysty skrypt to sobie odpuść.

Odświeżanie strony = pobieranie jej treści z serwera. W PHP przyda ci się do tego cURL, zwykłe otwarcie pliku chyba też działa, ale nie gwarantuję.

Obrazek

A tam kombinujecie to mozna zrobic przy pomocy prostego skryptu w bashu poprzez sockety a na kontrolce ie konczac i to jest robota na doslownie 2min wystarczy zrobic jakas strone posredia z ktora laczymy sie najpier i ona przechowuje adresy ip z ktorych bylo polaczenie i zwracac wynik czy mozna odswiezyc jakas tam strone czy nie.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...