Force Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Wamp Server to jest apache+mysql+php+cgi Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 ps. we wszystkich linuxach edytory php są od początku(coś czyje że ostrzeżenie dostane ) Nie we wszystkich, tylko tych, których nie instalujesz od podstaw (jak Ty dostaniesz to ja też ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 ty już masz vim jest prawie we wszystkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Dopytałem się kolegi o ten PHP, do pliku exe możesz wszystko wpakować przy pomocy środowiska miniPHP studio + WinBinder. Taki plik będzie zajmować jakieś 5 MB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DevPort Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Widzę dużo osób odbiegło po części od tematu... to ja wracam: Proponuję Delphi: - proste = szybkie tworzenie aplikacji - wygodne - licencje free ;P Jeżeli chodzi o te pisanie kodu w PHP, to imo mym zdaniem to pomyłka dla prywatnych potrzeb użytkownika (wymagany serwer i interpreter). Sprawa się jednak odwraca kiedy takową książkę adresową czy coś podobnego chcesz umieścić w internecie, tak by inni z niej korzystali, jednak jeżeli to nie potrzebne to na co komplikować sobie życie instalacją serwera, tworzeniem formularzy "od środka" jeżeli można je po prostu sobie wykreować prostym edytorem GUI z pomocą komponentów VCL. Aby fani C++ się nie denerwowali co do słuszności takiego rozwiązania, przypominam, że istnieje coś jak C++ Builder ;] Pozdrawiam. Prawdziwy programista wiesza sie wraz ze swoim programem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cubixmeister Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 A ja proponuje C#, ma tyle samo zalet co Delphi, chodzi pod dotNET i nie umrze w ciągu 2 lat No i ma licencje na komercje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.