wachu Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 Cześć, Chciałbym żebyście tutaj napisali jakieś swoje sugestie odnośnie tego jakie tematy was interesują, czego wam brakuje na unit1 i ewentualnie jaki artykuł chcielibyście żeby znalazł się u nas? Oprócz tego szukamy osób chętnych do pisania artykułów i newsów. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do współpracy. Pozdrawiam, Piotr Wach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
5corpio Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 mnie by interesowało wszystko co się tyczy grafiki 3d jako takiej najlepiej nie pod jakiś konkretny język tylko teoretycznie z "pseudo-kodem" np. BSP albo liczenie tych nieszczęsnych lightmap bo znalazłem kilka fragmentarycznych artów ale nic z tego nie wychodziło to taka moja mała prośba. Ale inne też mogą być jak będą ciekawe ;p Ot taka mini-strona moja po godzinach http://www.wnetrzekuchni.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawell Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 Ja podpisuje sie pod prośbami 5corpio, najbardziej interesuje mnie grafika 3D (ogólna) oraz tematy związane wyłącznie z OpenGL. Mogłoby być coś również o shaderach (Cg lub GLSL). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spider100 Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 Witam Pewnie że grafika 3D, dodatkowo coś o fizyce :-) (bez różnicy co byle tego typu) Pozdrawiam Spider ^*^ www.spider.dathox.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Firen Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 Porzadny art o kolizjach opartych na wektorach, bbox'ach i wszystko co sie tylko z tym wiarze. Down With The Sickness Link to comment Share on other sites More sharing options...
proktor Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 Może Faq w którym jest opisana droga czego sie trzeba nauczyc by programowac gry gdzie znalesc narzedzia... ... taki ogulny temat ale mi np. by pomogl. Wiem, że wam nie, ale mniej zawansowanym tak! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greensand Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Podobnie jak spider fizyka szczególnie taka prosta np. dla platformówek, ale też z przykładem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webpro Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Witam, myśle że nie tylko ja bym skorzystał z arta o wykorzystywaniu dll'elek w projektach w cpp. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Przydał by się art o TOmegaMap ponieważ w samplach nic nie jest wyjaśnione Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spider100 Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Witam ! Miki po ostatnim temacie wszyscy wiedzą czego Ci trzeba Ja poproszę coś o programowaniu fizyki, teraz brakuje mi artykułów na temat połączeń stawowych w fizyce. Chciałbym aby ktoś mi napisał artykuł w którym znalazłbym opis jak zrobić Revolute joints, Prismatic joints, Helical joints, Cylindrical joints oraz Spherical joints. Jak by ktoś jeszcze był tak miły to przydałoby mi się parę informacji na temt obliczania spoczynkowych sił kontaktowych przy użyciu metody funkcji i kary oraz hybrydowej. To tyle z mojej strony może ktoś się skusi w najbliższym czasie Ps: to był taki mały joke z mojej strony, ale naprawdę potrzebuje tych artykułów Pozdrawiam i powodzenia ! Spider ^*^ www.spider.dathox.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaYou Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Po pierwsze prośba, ludzie lookajcie co piszecie, przecież od tych błędów oczy boloą . Co do artów : 3D(ogół), fizyka (proste zastosowania z przykładami), Kolizje w 3D , DUŻO O OMEDZE ........... oj sporo tego jeszcze "(2b || !(2b)) == question" W. Shakespeare http://jakubniwa.pl - świat sztucznej inteligencji Link to comment Share on other sites More sharing options...
filuu Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Taaaaaa Najlepiej rozbudować (wg. mnie) Działy o Omedze Choc moze by tak ktos Glscene zrobił @Down Popieram !! Lubię cytryny ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budrys Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Może jakiś art na temat połączenia przez Sockety dla wielu klientów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Ok, postaram się coś skręcić w przeciągu kilkunastu dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spider100 Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 Ok, postaram się coś skręcić w przeciągu kilkunastu dni. Ale na jaki temat ? Ten co zaproponowałem ? Suuuper... czekam z niecierpliwością www.spider.dathox.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kezard Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 Ale na jaki temat ? Ten co zaproponowałem ? Suuuper... czekam z niecierpliwością Very Happy Chyba jednak na temat zaproponowany przez budrysa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spider100 Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 Szkoda ... to może jakiś art na temat odwrotnej kinematyki by się znalazł ? www.spider.dathox.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lavi Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 Ja bym chciał dział o grach typowo na LAN i CLIENT - SERVER. Techniki, metody i wszelkie uwagi. Przykłady byłyby mile widziane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts