Toster Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Jak zawsze proponuje mini konkurs (mozliwe do napisania w 1 dzien) o nazwie (chwila napięcia): "szatańska piłka" (teraz nalezy sobie wyobrazić odpowiedni podkład muzyczny) O co kaman. Trzeba napisac program ktory sklada sie z 3 czesci: 1) Szatańskiej piłki 2) podłogi 3) biednego ludzika na piłce (w ostateczności moze to być biedny kropek) o co kaman: 1) piłka podskakuje (jak to ciało idealnie sztywne pilce nigdy nie nudzi sie podskakiwac) oraz obraca sie w w jedym kierunku (kierunek zawsze jest staly do momentu kontaktu z ziemia, wtedy zarowno zwrot jak i szybkosc obrotu moze ulec zmianie) 2) sila odbicia sie pilki od ziemi jest losowa (raz moze odbic sie mocniej raz slabiej kto tam wie co "szatańskiej piłce" strzeli do głowy) 3) na "szatańskiej piłce" znajdują się 3-6 przeszkód (np nieciaglosci pilki (dziury jak kto woli) ) ktore przemieszczaja sie po jej powierzchni w ramach obrotu pilki. (skoro pilka ma dziure i skoro pilka sie kreci to dziura sie przemieszcza) 4) kropek na pilce moze biegac. Biega tylko po jej powierzchni w lewo lub prawo (nigdy nie spada, wiadomo... jak to kropek) przy czym jesli kropek wpadnie w dziure (na pilce) albo przygniecie go pilka (przy kontakcie z ziemia) to jest martwym kropkiem 5) kropek moze podskakiwac aby przeskoczyc dziure przy czym obowiazuje zasada skladania predkosci: czyli jesli kropek jest na gorze pilki, pilka spada a on podskoczy to czas jego lotu jest dluzszy. Jesli pilka sie wznosi a kropek jest na szczycie i sproboje podskoczyc to czas jego podskoku jest krotszy. punktami jakie gracz moze zdobywac jest liczba sekund przez jaka kropek przezyje na szatańskiej piłce. Zapraszam do zabawy, proponowany czas operacyjny: do soboty (czlyli dedline jest o 11:43 w sobote rano kiedy obudzi sie Toster), jezyk dowolny, wizualizacja im prostrza tym lepsza. Zazwyczaj staralem sie brac udzial we wlasnych konkursach (nie liczony jako uczestnik) ale ostatnio jakos malo czasu mam, chociaz moze bede mial chwile w robocie to cos naklepie rowniez. Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSr Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Mam pewną idee jak to napisać więc może się uda. Jeśli kropek będzie wystarczająco szybki to nigdy nie zginie Ubuntu.pl user #10593 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted February 20, 2008 Author Report Share Posted February 20, 2008 Kropkiem ma sterowac user no chyba ze ktos chce sobie AI napisac Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Trochę mało czasu, no ale zobaczymy. Trzeba będzie się sprężać, a nie leniwić dniami Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSr Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 szatanska_pilka SzatanskaPilka2 Szatanska_Pilka3 Pierwsza wersja gotowa. Zamiast robić coś pożytecznego to sobie takie coś napisałem W paczce wersje dla Linuksa i Windowsa z tym, że z tą drugą mogą być problemy typu brak polskich znaków.... Sterowanie: strzałka w lewo, strzałka w prawo i spacja lub strzałka do góry. Ten pasek na dole to jest siła podskoku - jeśli dojdzie do końca to jest pełna siła. Ubuntu.pl user #10593 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 E tam, ja mam lepsze:P (skromność) ale czekam, może Blind sie odezwie, bo mam bez grafik tylko kółeczka, prostokąciki itp. i czekam na konsultacje:D To widzę, że będą już dwie prace:D Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted February 21, 2008 Author Report Share Posted February 21, 2008 nom to frekwecja przynajmniej bedzie. Faken ciezko przezyc sa 2 babole: 1) czasami losuje sie na dziurze (start gry) i jest beton wtedy od razu trup 2) podskok jest ogrooomny udalo mi sie zrobic 3 okrazenia dookola pilki przy jednym podskoku jak gagarin Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 A można nie spełnić punkt, że jak piłka spada to kropek nie spada dłużej? I dodać wytłumaczenie w grze czemu tak jest? :> Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted February 22, 2008 Author Report Share Posted February 22, 2008 mozna, ale ocena bedzie nizsza :] Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSr Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 SzatanskaPilka2 Szatanska_Pilka3 Poprawiona wersja. Dodałem jeden bardzo ważny przycisk ożywiający kropka więc nie będzie problemu jak kropek od razu trafi do dziury Skok jest silny, ale nie można skakać co chwile bo się musi siła kropka zregenerować. W tej wersji siła skoku jest jeszcze większa, ale za to jest silniejsze przyciąganie do piłki co w efekcie da skoki trochę mniejsze. Ubuntu.pl user #10593 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nvm Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 W rezultacie to ten kropek prawie w ogóle nie skacze Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSr Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 W rezultacie to ten kropek prawie w ogóle nie skacze Raz skacze, a raz nie - kropek też ma swoje zdanie Racja w tej nowej wersji jest za słaby, ale stuninguje go w trzeciej... Ubuntu.pl user #10593 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Ja już napisałem. Jest to chyba wersja finalna, nie wiem czy coś będę zmieniał. Więc jak nic nie pojawi się to ją uznać za wersje końcową. Oto link. Nazwa zastrzeżona Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
krajew4 Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Force: brak cg.dll My life for Aiur! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 A no tak, zapomniało mi się Spróbuj jeszcze raz z tego linka. Ale wg mnie to wina Blinda:p bi nie mam shaderów, ale musiałem dać do uses:d Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted February 22, 2008 Author Report Share Posted February 22, 2008 he he uzywasz zakazanej technologi z KN, masz przewage technologiczna :> (zart) ogolnie jedna i druga jest fajna, Forca jest bardziej grywalna na ten moment. Tsr moj kropek za duzo wazy nie odbija sie od pilki Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nvm Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 "Nie znaleziono cg.dll". To zaraz neta i ściągam. Teraz "Nie znaleziono cgD3D9.dll", a wszystkie strony z tym płatne. Czego wy używacie? -Edit- Dobra, Google podpowiedziało i na szczęście w folderze Far Cry'a znalazłem tą DLL'kę. Teraz dostaję coś takiego: Co wy na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Jooł.. ja swoje też podrzuce niedługo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Ech to wrzucę wszystkie dll kia do innego załącznika link Co do technologi to Toster nie panikuj:P użyłem silnika Blinda do wyświetlanie kółek, prostokątów i obrazków oraz puszczania pliku wav to każdy silnik umie, więc żadne przewagi nie mam Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSr Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 err:module:import_dll Library d3dx9_31.dll tego jeszcze nie ma Ubuntu.pl user #10593 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 _31.dll? ee... niemozliwe, pod linuxem to odpalasz? www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSr Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 No dokładnie i brakuje tego dll... Ubuntu.pl user #10593 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Pod linuxem nie odpalisz, podobno z Dx-em jeszcze sobie radza emulatory ale jak sie wykozysta bibjoteke D3DX(a jest wykozystana) to juz nie ma szans. www.blinder.pl - Blog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskar Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Oki skończyłem, do ściągnięcia exek i kod (Delphi 7; 173KB): http://www.wikiupload.com/download_page.php?id=34630 Info o sterowaniu itp. po naciśnięciu F1. Można w OnCreate formy pozmieniać współczynnki (tablica rekordów TSettings) żeby obadać jak będzie działać z różnymi parametrami; wartościami pól tego rekordu steruje się działaniem prawie wszystkiego w grze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nvm Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 To Iskara ma najfajniejszą grawitację piłki (fajnie się skacze). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.