Nakiel Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Przeglądając dokładnie statystyki Unit1.pl oraz forum można natrafić na ciekawe i przydatne, a czasami dość śmieszne przypadki. Małe co nieco o Unit1.pl STRONA Najpopularniejszym działem na stronie jest "Programowanie -> Delphi", na drugim miejscu, ale z prawie o połowę mniejszą liczbą odwiedzin znajduje się "Programowanie -> C++". Na dalszych miejscach są "Kody źródłowe", "Kursy/dokumentacje" oraz "Projekty -> Gry". Najpopularniejsze artykuły od początku istnienia Unit1.pl: 1. Piszemy platformówkę część 1. (Toster) - 6080 2. Sockety w Delphi (Iskar) - 5047 3. Szablon programu (Nakiel) - 4148 4. DirectSQL cz. 1 (Goofyx) - 4035 5. Prymitywy (Nakiel) - 3194 Jednak najwięcej wejść na stronę w ostatnim miesiącu zawdzięczamy artykułowi Spider100 pt. Fizyka gracza - podstawowe prawa. Stronę odwiedza dziennie ok. 500 unikalnych użytkowników, którzy generują ok. 2500 odsłon. Przeglądarki internetowe: Systemy operacyjne: Poza Polską strona jest najbardziej popularna w Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych, Niemczech oraz Irlandii. Jednym słowem tam gdzie Polacy emigrują w ostatnim czasie. FORUM Ciekawostką okazał się dział "Bazy danych", miał zdecydowanie mniejszą liczbę odwiedzin niż "Kosz" Od kilku dni już go nie ma na forum. Najpopularniejsze działy: Najwięcej nowych postów napisano w lipcu 2006 oraz w ... lipcu 2007 r. Widać co programiści robią w wakacje Najwięcej użytkowników zarejestrowało się w styczniu 2007. Najczęściej czytanym w ostatnim miesiącu tematem na forum jest "Nowe forum dyskusyjne" (chyba oczywiste ) oraz Programy Java do telefonów komórkowych. Temat z 2006 r., więc swoją popularność zawdzięcza zapewne wysokiej pozycji w Google. Narazie tyle Są pytania? Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj. Śnij. Odkrywaj." M". Twain. Metryczka dla dziecka może być wspaniałą pamiątką narodzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toster Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Brakuje mi dzialu kuchnia gdzie mozna by zamieszczac przepisy na ciasteczka Always Dark<br /> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Brakuje mi dzialu kuchnia gdzie mozna by zamieszczac przepisy na ciasteczka Tutaj masz gotowy przepis http://www.webdiary.pl/technologie+art.id+120.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nvm Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Gratulujemy, strona się chyba rozwija. Więcej było wejść w 2006 czy 2007 (nawet jeśli się jeszcze nie skończył)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nakiel Posted October 4, 2007 Author Report Share Posted October 4, 2007 Niestety liczba wejść nie uległa większej zmianie. Lato pod tym względem było lepsze w 2006 roku, ale wiosna w 2007, więc wychodzi mniej więcej na to samo. Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj. Śnij. Odkrywaj." M". Twain. Metryczka dla dziecka może być wspaniałą pamiątką narodzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spider100 Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Jednak najwięcej wejść na stronę w ostatnim miesiącu zawdzięczamy artykułowi Spider100 pt. Fizyka gracza - podstawowe prawa. Hmm dobrze wiedzieć Mam niespodziankę - jakiś czas temu się nudziłem i właśnie kończę pisać mój drugi artykuł... www.spider.dathox.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Ooo czyli Spider100 konkuruje sam ze sobą, ciekawe kto wygra:D ale szczerze powiedziawszy to wiele tu wielbicieli Linuxa, ale coś mało wejść. I jeśli mogę coś dodać,to można zrobić wielką zbiorczą ankietę, którą by użytkownicy wypełnili. Mogło by być np. pytanie o to jakie Delphi używa (7, 2006, 2007 itp) i jaki silnik graficzny, bo mnie to osobiście ciekawi, bo jak projekt miałoby pisać kilka osób, to aby było kompatybilnie. Ale to taka luźna propozycja Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSr Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Ja też lubię ankiety Można by jakąś robić np. co miesiąc. Ubuntu.pl user #10593 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 O, co miesiąc na stronie głównej tam gdzie są newsy tygodniowa ankieta dla zalogowanych. Może być co 2 tygodnie, zależy od popularności i ilości udzielających się. Baza tysięcy lotnisk: http://airportsbase.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts