sazian Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 mam nadzieje że mnie nie wyśmiejecie ale do rzeczy kiedyś miałem taką fajną grę tylko za chiny nie mogę sobie przypomnieć jej tytułu jeśli ktoś po poniższym opisie domyśli się jak ta gra się nazywa to bardzo bym prosił o podanie tytułu opis: w grze na wyspie(lub wyspach zależy od scenariusza), gracz hoduje różne organizmy żywe z tego co pamiętam to były dostępne rośliny, płazy, gady, owady,pajęczaki, i ssaki grach miał za zadanie "zaprojektować" nowy gatunek czyli określić czym się żywi,tępo rozmnażania, długość życia, tolerancja temperatur oraz czy jego środowiskiem życia jest woda czy ziemia, grafika jest bardzo prosta na niebieskim tle (woda) są brązowe wyspy które w miare sadzenia nowych roślin stają się coraz bardziej zielone to chyba wszystko co pamiętam i bardzo bym prosił NIE ŚMIAĆ SIĘ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSr Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Może Creatures? Jest fajna symulacja co się nazywa FRAMSTICKS, projekt rozwijany przez polskich naukowców. Całość oparta o algorytmy ewolucyjne. Polecam się tym pobawić B) Ubuntu.pl user #10593 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted August 15, 2007 Author Report Share Posted August 15, 2007 to nie to czego szukałem ale też ciekawie wygląda aha może dodam że ta gra miała naprawdę prostą grafikę 2D i coś ci się zdaje że było to dołączone do jakiejś gazety którą pożyczyłem od.. kogoś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nvm Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Z Twojego opisu znam tylko Cratures (mutujesz sobie gatunki). Ale z chęcią pograłbym w to co mówisz. Poza tym - można poczekać na Spore Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted August 15, 2007 Author Report Share Posted August 15, 2007 a macie jakieś screeny albo opis do tego Creatures ?? jakoś nie mogę nic konkretnego znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nvm Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 To to - http://www.gry-online.pl/s016.asp?id=830 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted August 10, 2013 Author Report Share Posted August 10, 2013 Witam, nazywam się sazian i od 10 lat naprawiam pralkę.... a tak na poważnie to ostatnio przypadkowo natrafiałem na dosyć podobny tytuł, a mianowicie SimLife. Jest to gra pod DOS'a z roku 1992. Tak na pierwszy rzut oka gra jest dosyć podobna do tej której szukałem ale wydaje mi się że ma nieco mniej opcji i nieco ładniejszą grafikę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Patrzyles na angielskiej wikipedii sekcje "See Also"? http://en.wikipedia.org/wiki/SimLife Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted August 17, 2013 Author Report Share Posted August 17, 2013 Tak, przejrzałem wszystko i niema nic co by wyglądało podobnie do tego co pamiętam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tagarr Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Gdzie moge znalezc to FRAMSTICKS? Z checia bym sprawdzil z czym to sie je Link to comment Share on other sites More sharing options...
bitoro Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Odkopię trochę temat, ale szukam gry w podobnym klimacie, co ta w temacie. Mianowicie chodzi w niej o to, że zarządza się wyspą, buduje się rózne domy, zakłady pracy, biurowce, rozwija się przemysł i gospodarkę. Coś jak tropico, tylko mniej rozbudowane. Będę wdzięczny za odpowiedź, ale nie spodziewam się cudów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirion Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Może Second Life? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enfres Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Lepiej zająć się własnym życiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.