ktoś Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 jeden błąd już wywaliłem, chciałem odczytać wartość z nieinocjowanej żadną wartościa zmiennej ... ale tu coś innego: pętla z jakiegoś powodu wykonywana w nieskończoność. Pomożecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KKKas Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 --$i daj poza if...else, bo się nigdy nie wykonuje. ҉ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nakiel Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 $i = $i - 1 zamieściłeś wewnątrz warunku, a musi znaleźć się poza nim, aby zmniejszanie wartości trwało nieprzerwalnie aż do 0. KKas: wyprzedziłeś mnie Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj. Śnij. Odkrywaj." M". Twain. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ktoś Posted May 17, 2007 Author Report Share Posted May 17, 2007 :sciana: a podobno ślepota nie boli.. Dzięki chłopaki, przeoczyłem to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sazian Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 a podobno ślepota nie boli.. cytując moją koleżankę "ślepość" (cytat z lekcji biologii ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.